JUNAK GRADSKOG DERBIJA

Rakitića slave u Kataloniji: On zna kako slomiti ovakvog protivnika!

30.04.2017 u 09:57

Bionic
Reading

Ivan Rakitić zabio je pogodak u pobjedi Barcelone kod Espanyola 3:0 ove subote, a naš je veznjak dobio pregršt pohvala za svoj nastup od španjolskih medija...

Hrvatski 29-godišnji reprezentativac ove sezone imao je faza u kojima je padao u drugi plan u Barceloni i završavao na klupi, no u završnici sezone čvrsto drži mjesto u udarnoj momčadi, što je vratio Luisu Enriqueu pogotkom u El Clasicu prošlog vikenda.

Rakitić je svoju odličnu golgetersku formu samo nastavio ove subote u gostima kod Espanyola kada je u 77. minuti zabio nakon asistencije Lionela Messija. Bio je to njegov osmi gol sezone u Primeri, najviše otkad je potpisao za katalonski klub.


Španjolski mediji očekivano su pohvalama komentirali njegov nastup, a El Mundo Deportivo naglašava da je Ivanov stil igre bio prava formula u gradskom derbiju.

'Protiv defanzivnog bloka koji je postavio Espanyol, Ivan Rakitić prvi je od igrača Barcelone shvatio da treba smanjiti dodavanja i pucati,' piše katalonski dnevnik.

'Hrvat nastavlja u pravom golgeterskom modu,' opisuje pak dnevnik Sport Rakitićev nastup, a on sam je svjestan da Barceloni trebaju tri pobjede do kraja sezone i jedan kiks Reala.

'Moramo ovako nastaviti. Znamo da moramo dobiti sve do kraja. Prvo moramo misliti na sebe i onda vidjeti što će napraviti Real,' kaže naš veznjak i ima pravo...