ŠPANJOLSKA PODIJELJENA

'Rakitića pokušavaju kriminalizirati, a on to nije zaslužio!'

05.04.2017 u 06:45

Bionic
Reading

Nakon što su kamere ulovile Ivana Rakitića kako na ružan način vrijeđa Andreasa Pereiru, trener Granade prozvao je hrvatskog nogometaša, kao i dio medija, no kolumnist najuglednijeg španjolskog dnevnika Marca, Luis Rojo upozorava da se radi o incidentu kojem je prethodila pokvarena provokacija...

Rakitić se rijetko nalazi u središtu kontroverzi, ali nakon utakmice s Granadom mnogo se pričalo i pisalo o njegovim uvredama upućenima protivničkom veznjaku Andreasu Pereiri. Nekoliko puta ga je nazvao 'kurv**im sinom', najpopularnijom uvredom u Španjolskoj, a također mu je poručio neka se gubi u drugu ligu.

Kamere su ulovile reakciju našeg 29-godišnjeg reprezentativca i uslijedile su osude u španjolskim medijima, a najglasniji je bio trener Granade.

'Igrači velikih klubova mogu raditi što god žele. Ja to ne mogu shvatiti,' žali se Luis Alcaraz i tvrdi da postoje dvostruki kriteriji u Primeri.

No, kolumnist najpoznatijeg sportskog dnevnika Marce u Španjolskoj odlučio je prekinuti rasprave i stati u obranu našeg Ivana.

'U posljednjih nekoliko sati zaživio je pokušaj kriminalizacije Ivana Rakitića, zbog kadrova kako vrijeđa igrača Granade i govori mu da treba završiti u Segundi. Takvom ponašanju se ne može zapljeskati, ali treba ga analizirati unutat konteksta i cijelog životnog puta igrača,' naglašava Luis Rojo i zaključuje:

'Istina je da je Rakitić eksplodirao, ali to je bilo nakon tri šamara, jednog udarca laktom i odgurivanja, a sudac je Ivanu dao žuti karton i to nije prvi put da mu se to dogodilo nakon provokacija rivala. Rakitić nikad nije bio konfliktan igrač, baš suprotno. Jasno je da ga je Pereira isprovocirao. Trener Granade trebao bi se više brinuti za opstanak ekipe, nego stvarati dimnu zavjesu da bi skrenuo pažnju. Ovo je bio izolirani incident unutar utakmice i Rakitićeve karijere.'