OZLJEDA - LOGIČNA

Rakitić preopterećen, samo bosanski heroj igra više

16.10.2013 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić igrač je s drugom najvećom minutažom ove sezone uzevši u obzir Lige petice, piše As

Od početka nove sezone 1. kolovoza Rakitić je odigrao ukupno 1447 minuta u svim natjecanjima.

Za usporedbu, Cristiano Ronaldo, koji je prošle sezone ukupno odigrao oko 5500 minuta za Real i portugalsku reprezentaciju, dosad je ove sezone skupio 1170 minuta. Prvi iza leđa Rakitića u Španjolskoj branič je Atletico Madrida Diego Godin sa 1339 odigranih minuta.

Upravo zamor materijala doveo je do Rakitićeve ozljede u kvalifikacijskoj utakmici protiv Belgije prošlog petka. Stradao je desni aduktor, a ozljeda će ga, čini se, udaljiti od ligaškog nastupa protiv Valladolida za vikend.

kapetan, vođa i najbolji igrač Seville platio je danak ubitačnom ritmu ove sezone


'Dajem sve od sebe, ali govoreći hladne glave, možda je bolje propustiti jednu utakmicu i oporaviti se,' rekao je Rakitić.

U većim europskim ligama teško je naći igrača koji je na travnjaku proveo više od Rakitića, ali As je izračunao da je u tome uspio napadač Stuttgarta i bosansko-hercegovačke reprezentacije Vedad Ibišević koji je dosad odigrao 1483 minute, a sinoć je u Kaunasu pogotkom za plasman u Brazil postao neupitni heroj nogometne BiH.