rođeni pobjednik

Rakitić postao strah i trepet Madrida: Barca ga se sada zaista ne smije odreći...

04.03.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Ivan Rakitić pobjedničkim pogotkom na Santiago Bernabeuu ove subote još jednom se pokazao ključnim čovjekom u važnim utakmicama Barcelone i poslao poruku čelnicima kluba da bi mu definitivno trebali ponuditi novi ugovor...

Naš 30-godišnji veznjak na krasan je način svladao Courtoisa i donio pobjedu Barceloni u derbiju Primere, pred šokiranim madridskim navijačima koji su u dva El Clasica svjedočili kako njihovi nogometaši u samo tjedan dana praktički ostaju bez dvije važne titule: u Kupu kralja i španjolskom prvenstvu.

  • +8
Real Madrid - Barcelona, Primera, 2018/19. - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rodrigo Jimenez/EPA

Nije to bio prvi pogodak Rakitića na ovom stadionu. Krasno je zabio 23. travnja 2017. godine u velikoj 3:2 pobjedi na Santiago Bernabeuu, a par mjeseci kasnije poentirao je protiv Reala i tijekom ljeta na International Football Cupu.

Zabio je dvaput 'kraljevskom klubu' i kao igrač Seville pa možemo reći da zaista ima mnogo uspjeha protiv momčadi koja vlada Ligom prvaka, no u domaćem dvorištu ne može protiv Barcelone.

Vjerojatno je tajna Rakitićevih gola u tome što braniči Reala više pažnje pridaju Messiju i Suarezu pa ih Ivan kažnjava iz drugog plana, no u svakom slučaju uprava Barcelone mora shvatiti da ima igrača za velike utakmice koji je uostalom zabio u finalu Lige prvaka kojeg je Barcelona pobijedila protiv Juventusa 2015. godine.

Zna se da naš veznjak želi ostati u momčadi, no ako stigne neodoljiva ponuda, tko zna hoće li ostati vjeran katalonskom klubu ako ga propisno ne nagradi. A tada bi moglo biti žao Barcinoj upravi, jer projekt pomlađivanja sredine terena ima smisla u teoriji, ali u praksi je ključno imati iskustvo na travnjaku i rođene pobjednike...