neumoran je

Rakitić na pragu novog sjajnog rekorda: Španjolci to proglasili šokantnim

13.11.2018 u 16:18

Bionic
Reading

Ivan Rakitić odigrao je već 58 službenih utakmica ove kalendarske godine, a ako ostane zdrav do kraja prosinca oborit će osobni rekord od čak 63 odigrana susreta...

'Šokantan rekord Rakitića,' naslov je teksta španjolskog El Munda Deportiva u kojem se bavi Ivanom Rakitićem, najkorištenijim igračem Barcelone posljednjih nekoliko sezona.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naš 30-godišnji reprezentativac već četvrtu godinu zaredom igra više od 57 utakmica u kalendarskoj godini, a ove je već na njih 58, a ima se još pregršt susreta za odigrati do Nove godine.

Liječnička testiranja su pokazala da Ivan ima tijelo koje se najbrže obnavlja od svih nogometaša Barcelone i to Ernesto Valverde obilato koristi, jer nema pravu alternativu na klupi.

Od 58 utakmica koje je odigrao ove sezone, 12 nastupa upisao je za reprezentaciju, a ostatak za Barcelonu. Jedino je prošle sezone imao više nastupa (63), ali to će ako ostane zdrav u sljedećih mjesec i pol nadmašiti, jer čekaju ga neki važni nastupi u Ligi nacija, Primeri, Ligi prvaka i španjolskom Kupu pa bi mogao probiti i brojku od 65.

No, za Barcelonu je loša vijest što u sljedećoj utakmici na Rakitića neće moći računati. I to baš u derbiju protiv Atletica. Naime, zbog crvenog kartona dobivenog protiv Betisa jedan susret će morati pauzirati...