football leaks

Milijuni eura od ugovora Luke Modrića s Realom završili su u Republici Srpskoj...

13.11.2018 u 15:42

Bionic
Reading

Dokumenti Football Leaksa otkrivaju kako se novac od ugovora Luke Modrića s Real Madridom našao na računima u Republici Srpskoj, te kako su u pozadini svega Predrag Mijatović i njegov poslovni partner, menadžer Vladica Lemić iz Banja Luke

Zagrebački tjednik Nacional u svom je posljednjem broju objavio još jednu aferu temeljenu na dokumentima Football Leaksa u kojoj terete kapetana hrvatske reprezentacije i veznjaka madridskog Reala Luku Modrića (33) iako on izravno nije sudjelovao u tim transakcijama.

Svi su sumnjivi poslovi bili između Modrićevih zastupnika i Reala, no teško je za povjerovati da naš najbolji nogometaš nije znao za sve te 'muljaže' i milijunske provizije koje su išle prema računima u Republici Srpskoj.

Tako se u dokumentima navodi kako je Vladica Lemić, iako nije licencirani Fifin menadžer, od 2013. do 2017. godine zaradio više od 4,4 milijuna eura provizije od transfera Luke Modrića.

U cijelu su priču kao posrednici uključene tvrtke iz Republike Srpske iz BiH u vlasništvu Vladikine kćerke i njegovog brata Zorana Lemića jer je tamo porez na dobit 10 posto, dok je Lemić službeno prijavljen u Belgiji gdje je porez čak 34 posto.

U posao je navodno bio uključen i Predrag Mijatović, bivši Realov sportski direktor koji je s Lemićem zaradio milijunske iznose, iako za sada nema tragova da je na neki od njegovih računa sjeo bilo kakav 'sumnjivi' novac.

Football Leaks tvrdi kako je Lemić u ljeto 2012. godine od transfera Luke Modrića iz Tottenhama u Real zaradio dva milijuna eura provizije. Dvije godine kasnije Modrić je u Realu dobio novi, poboljšani ugovor i tada je Lemiću 'kraljevski klub' isplatio 2,4 milijuna eura (kroz četiri rate po 600.000 eura).

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U jednom dijelu dokumenata navodi se kako je Predrag Mijatović bio izravna veza između Modrića i Lemića te kako je aktivno sudjelovao u pregovorima s Modrićem te je najvjerojatnije morao dobiti svoj dio. Tako je bilo i 2016. godine kad je kapetan hrvatske reprezentacije posljednji put potpisao novi ugovor s Realom, a provizija je iznosila milijun i pol eura.

Luka Modrić nije izravno uključen u ove sumnjive transakcije, ali belgijski poreznici sad istražuju poslovanje Lemićevih tvrtki u Belgiji...