SLJEDEĆE GODINE

Pula će biti na karti najvećeg svjetskog triatlona

12.11.2014 u 14:07

Bionic
Reading

Pula će iduće godine biti domaćin međunarodnoj triatlonskoj utrci 'Ironman 70.3', najmasovnijoj svjetskoj utrci takvog tipa natjecanja koja okuplja više od sto tisuća sudionika i održava se u 58 zemalja svijeta, najavljeno je na konferenciji za novinare u Puli na kojoj je generalni direktor IRONMAN Europe Thomas Dieckhoff izrazio zadovoljstvo što će se i Pula, kao jedini grad u Hrvatskoj priključiti ovoj svjetskoj manifestaciji.

Ustvrdivši kako se u ovom slučaju ne radi samo i sportskom natjecanju već i o jedinstvenoj promidžbenoj prilici za Pulu, Istru i Hrvatsku, vlasnik licence za Ironman za Hrvatsku Igor Ribarić kazao je kako će se utrka u Puli održati 15. rujna iduće godine, a odvijat će se na plaži Ambrela na Verudeli gdje će sudionici krenuti na kružno plivanje dužine dva kilometra. Nakon odmora i uzimanja opreme na parkiralištu iznad plaže, natjecatelji će se zaputiti na 90 kilometara dugo bicikliranje preko Marčane, Svetvinčenta, Rovinja i Vodnjana do Pule. Uslijedit će odmor na pulskoj Rivi i posljednja dionica triatlona, tri kruga trčanja oko Pule dužine 21 kilometar.

'Cilj će predstavljati ulazak u Arenu, monumentalno zdanje i spomenik kulture Grada Pule, što je nešto jedinstveno', istaknuo je Ribarić dodavši kako se očekuje dolazak oko 2500 natjecatelja.

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca istaknuo je kako se u ovom slučaju ne radi samo o sportskom događaju, već o turističkom proizvodu pred i posezone koji se, kako je rekao, 'savršeno uklapa u projekt Hrvatska 365'. Upravo taj projekt ima za cilj predstaviti Hrvatsku kao destinaciju gdje se može 365 dana u godini nešto pronaći, a tim se projektom zapravo prezentira novi princip rada i uspostavu destinacijskog menadžmenta.

Istaknuvši kako je plan učiniti od Pule standardnu lokaciju na karti Ironman natjecanja, pulski gradonačelnik Boris Miletić napomenuo je kako to nije samo izazov za pojedinca, već i za cijelu zajednicu.

'To nam je prilika da se pokažemo kao dobri domaćini i odlični organizatori, a nakon što je Pula odnosno Istra već bila domaćin velikih sportskih priredbi poput hokeja u Areni, Red Bull Air Racea u Rovinju te jedne od etape biciklističke utrke Giro d'Italia', zaključio je Miletić