ovo je ludo

Prvi put u povijesti UFC-a! Dva nokauta 'slamom' u dva meča zaredom

04.12.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Termin 'slam' na engleskom označava potez svojstven hrvanju, ali i slobodnoj borbi, a radi se o potezu prilikom kojeg borac/hrvač podiže svog protivnika i zatim protivnikovim tijelom (i glavom) snažno udara o tlo

U UFC-u takve poteze najčešće viđamo u situacijama kada se borac u gornjoj poziciji u parteru nađe unutar nezahvalne pozicije, odnosno zaključan u 'submission'. Obično se radi o 'trokut' gušenju ili 'armbaru' iz donje pozicije, a nerijetko je 'slam' jedna od najboljih opcija za izvući se iz tih pozicija, piše Fight Site.

Ponekad taj 'slam' bude dovoljan za izvlačenje i borba se nastavi. Međutim, povremeno se dogode situacije gdje borac u donjoj poziciji završi nokautiran nakon 'slama'.

Samo 14 puta u povijesti UFC-a svjedočili smo nečem takvom, a u nedjelju smo prvi puta u povijesti imali event na kojem smo vidjeli dva nokauta 'slamom'. Ne samo da smo vidjeli dva nokauta, nego su ti nokauti došli u dva uzastopna meča.

Prvo je Drakkar Klose upisao pobjedu na taj način. UFC-ov borac lake kategorije našao se u opasnosti kad je Joe Solecki počeo prijetiti 'armbarom‘' iz donje pozicije. Klose je reagirao podigavši svog protivnika, a zatim je Soleckog snažno otresao o tlo. Solecki je bočnom stranom glave udario o podlogu i ostao je ležati bez svijesti.

Već u sljedećem meču, Cody Brundage na gotovo identičan način došao je do pobjede nad Zacharyjem Reeseom. Za razliku od Klosea, Brundage se nije našao zaključan u 'armbar', nego u 'trokut' gušenje. Baš kao i Klose, Brundage se odlučio na 'slam', a Reese je također završio nokautiran nakon tog slama.

Oba nokauta pogledajte OVDJE.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati