napokon nešto mudro

Prvi čovjek Uefe potvrdio da ovakvo europsko prvenstvo nema smisla i da ga više nećemo doživjeti: Nije pošteno ni prema navijačima....

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 09.07.2021 18:28
  • Objavljeno 09.07.2021 u 17:10

Izvor: EPA / Autor: Marko Djurica / POOL

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je za britansku medijsku kuću BBC da sumnja u još jedno Europsko prvenstvo u nizu različitih zemalja poput ovogodišnjeg, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Čeferin je dodao da to ne bi bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.

'To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih', rekao je Čeferin za BBC.

'Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbajdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti', dodao je slovenski dužnosnik.

Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjerala Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije.

Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.

Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURA predstavio je bivši predsjednik Uefe, Francuz Michel Platini.

Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.