sve se saznalo

Procurio iznos za koji Erling Haaland može u Real; na potezu je 'Kraljevski klub'

16.05.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Erling Haaland velika je želja madridskog Reala, a španjolski velikan saznao je koliko točno mora platiti ukoliko ga želi dovesti iz Manchester Cityja

Norvežanin je već bio na meti 'Kraljevskog kluba', no njegovi menadžeri kao i otac savjetovali su mu da izbjegne odlazak u Real dok tamo vlada Karim Benzema, a spominjao se i dolazak Kyliana Mbappea te je tako Haaland završio u Manchester Cityju.

No Haalandov transfer na Santiago Bernabeu opet je postao aktualan. Svima je jasno kako Benzema ima 35 godina na leđima, a Mbappe sa svojom ludom godišnjom plaćom koju ima u PSG-u nije baš dostupan. S druge strane Norvežaninu je najvažnije da igra, oko novca će se lako dogovoriti, a Real je sada saznao pod kojim uvjetima može dovesti ubojitog golgetera.

  • +6
Polufinale Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City, 9.5.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Naime, procurilo je da Haaland ima klauzulu prema kojoj može u ljeto 2024. napustiti Manchester City za odštetu od 200 milijuna eura, a za još godinu dana kasnije za 175 milijuna eura. To vrijedi za klubove koji nisu iz Engleske.

Znači, sve je na Realu, Mancheser City ne može zaustaviti taj transfer ukoliko Real uplati zacrtani iznos u ugovoru, a Haalandova želja za dolaskom u Real nije upitna.