nije mu lako

Pročitajte što trener Atalante misli od Dinamu tri dana nakon potpune blamaže

21.09.2019 u 15:06

Bionic
Reading

Trener talijanske Atalante Gian Piero Gasperini priprema svoju momčad za dvoboj četvrtog kola Serie A u kojem dočekuju Fiorentinu

Naravno, sve bi Gasperiniju bilo jednostavnije da nije u srijedu teško stradao u Zagrebu i s četiri primljena gola napustio Dinamov stadion.

Taj je poraz ostavio posljedice i Gasperiniju su dodatno stavili 'soli na ranu' talijanski novinari.

'Shvatili smo odmah da smo potučeni do nogu', izjavio je Gasperini, pa nastavio:

'Proteklih dana sam morao biti i trener i psiholog. Bio je to užasan debi, krivimo sebe na sve moguće načine, ali naša koncentracija se sada mora usmjeriti na sljedeću utakmicu. Kada dođe trenutak za to, ponovno ćemo se fokusirati na Ligu prvaka, ali u sljedećih sedam dana imamo tri utakmice u Serie A'.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Dinamo nije igrao u jednoj, već u dvije brzine više od nas. I mi smo stvorili neke opasne prilike, ali ih nismo iskoristili. Nije prvi put da smo izgubili, ali ovaj poraz je završio na naslovnicama. Ipak, nismo se kvalificirali u Ligu prvaka slučajno i ne smijemo dopsutiti da nas taj pristup koji smo se izborili, sada napusti. Nećemo mijenjati naš stil igre, ovo nije bila stvar sustava', izjavio je Gasperini.

Potom se trener Atalante osvrnuo na nedjeljni okršaj protiv Fiorentine.

'Dosta su promijenili ekipu, doveli su važne igrače, prije svega Riberyja... Djeluje mi da moramo pristupiti Fiorentini s oprezom i ne obraćati previše pažnje na njihove dosadašnje rezultate. To je kvalitetna ekipa', zaključio je Gasperini.