formula 1

Probuđeni Raikkonen i senzacionalni Verstappen odgodili slavlje Lewisa Hamiltona

21.10.2018 u 22:37

Bionic
Reading

Finski vozač Kimmi Raikkonen u Ferrariju pobjednik je Velike nagrade SAD-a vožene u teksaškom Austinu, a Lewis Hamilton (Mercedes) u Americi ipak nije uspio tri utrke prije kraja osigurati naslov svjetskog prvaka...

Kimi Raikkonen je u Teksasu došao do 21. pobjede u karijeri, ali i prve nakon čak pet godina i trijumfa u Australiji. Finac nije slavio točno 113 utrka, a sad se 'probudio' u najboljem trenutku i do kraja 'zakuhao' samu završnicu sezone.

Drugo mjesto osvojio je Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji je u stvari i najveća priča ove utrke. Naime, startao je kao 18., ali je sjajnom vožnjom stigao do postolja. Tek kao treći je utrku završio vodeći u ukupnom poretku Lewis Hamilton.

Formula 1, VN SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To mu nije bilo dovoljno za naslov jer je odmah iza njega, na četvrtom mjestu, bio njegov jedini suparnik Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari). Vettel se u prvom krugu izvrtio nakon kontakta s Ricciardom i pao na čak 15. mjesto. Činilo se da je prvenstvo odlučeno jer je u tom trenutku Hamilton vodio. No, loša strategija Hamiltona, koji je promjenom guma izgubio pozicije, i hrabra vožnja Vettela, ipak su spriječili Britanca da već danas proslavi peti naslov, koji će tražiti za sedam dana u Meksiku.

Hamilton ima 70 bodova prednosti u odnosu na Vettela.

Za tjedan dana vozi se VN Meksika, a potom još slijede VN Brazila i VN Abu Dhabija.