DUG POPIS GRIJEHA

Problematični bivši boksač pronađen mrtav!

13.05.2015 u 14:32

Bionic
Reading

Bivši profesionalni boksač Tony Ayala jr. je pronađen mrtav u San Antoniu u Zarzamora Street Gymu, dvorani koju je vodio sa svojom braćom. Prvi izvještaju govore da se radi o srčanom udaru

Ayala je bio velika boksačka nada. Kao tinejdžer se pojavio na naslovnici Sports Illustrateda kao jedan od boksača koji su nastupili na eventu koji su 1981. prevodili Ray Leonard i Thomas Hearns.

No nije sve bilo tako blistavo. Veliki problemi sa zakonom su obilježili njegov život. Više puta je provaljivao u kuće, bio je registriran kao seksualni prijestupnik te je osuđen na 35 godina zatvora. Priznao je konzumiranje kokaina pred tri posljednja meča.

Godine 1999. je pušten iz zatvora te je nastavio boksačku karijeru, no ne zadugo, jer je 2000. je uhićen zbog provaljivanja u kuću i silovanja njene vlasnice te je tom prilikom dobio metak u rame. Četiri godine kasnije je zaustavljen od strane policije jer je brzo vozio, a policajci su u njegovom automobilu pronašli heroin i pornografske videe, zbog čega je osuđen na 10 godina, prenosi Fight Site

Iz zatvora je pušten 2014. te je počeo pomagati svojoj braći u Zarzamora Street Gymu, koju su naslijedili od svog pokojnog oca.

Ayala nikad nije postao svjetski prvak iako je ostvario 31 pobjedu i 2 poraza. Luis Ramon 'Yori Boy' Campas je prvi boksač koji ga je pobijedio.