danac na old traffordu

Prije samo godinu dana klinički mrtav je ležao na nogometnom terenu, a danas je potpisao ugovor života

15.07.2022 u 17:27

Bionic
Reading

Manchester United potvrdio je da je danski reprezentativac Christian Eriksen (30) novi igrač 'crvenih vragova' s kojima je potpisao ugovor do 2025. godine

Podsjetimo, Christian Eriksen (30) je prije godinu dana doživio težak srčani udar na utakmici 1. kola Europskog prvenstva između Danske i Finske.

Tog 12. lipnja 2021. godine Eriksen je praktički bio klinički mrtav, ležao je na travnjaku dok ga je ekipa hitne pomoći oživljavala. Svi su tada mislili da je njegova nogometna karijera gotova, no on se, nakon što mu je ugrađen defibrilator, vratio profesionalnom nogometu!

Početkom ove godine potpisao je za Brentford. Odigrao je nekoliko odličnih utakmica u engleskom Premiershipu i odmah su stigle ponude najvećih momčadi, a on je izabrao Manchester United. U karijeri je danski veznjak prije Brentforda igrao još za milanski Inter, Tottenham i Ajax.

'Manchester United je poseban klub, jedva čekam zaigrati, ovo je za mene velika čast. Igrati na Old Traffordu kao na svom terenu, to je nešto specijalno, osjećaj je neopisiv', rekao je Christian Eriksen nakon potpisivanja ugovora te se osvrnuo na suradnju s trenerom Erikom ten Hagom:

'Pratio sam njegov rad u Ajaxu. Znam koliko pazi na sve detalje. Sjajan je trener, razgovarao sam s njim i objasnio mi je što od mene želi na terenu. Uzbuđen sam. Imam dosta velike ambicije i znam da dosta toga mogu postići. Znam da sam došao na pravo mjesto za nastaviti jedno lijepo putovanje.'