početak priprema

Luka Modrić stigao je na pripreme Reala; kao najstariji igrač odmah je završio 'na aparatima'...

15.07.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (36) vratio se s ljetnog odmora te se u četvrtak priključio pripremama europskog prvaka Real Madrida za novu sezonu

Luka Modrić (36) je prošle sezone s 'kraljevskim klubom' osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i španjolski Superkup nakon čega je potpisao novi jednogodišnji ugovor s Realom.

Najstariji igrač Real Madrida u četvrtak je odmah obavio liječnički pregled u klinici na sjeveru Madrida, a zatim je u crnoj košulji s bijelim točkama te sunčanim naočalama ušetao u klupski centar u sjevernom predgrađu Valdebebas, pokazuje video koji je objavio klub na svojoj internetskoj stranici.

Ondje se nasmiješen pozdravio sa suigačima i trenerom Carlom Ancelottijem uoči prvog treninga. Modrić je, uz još nekoliko igrača koji su nastupali za svoje reprezentacije u lipnju u Ligi nacija, imao nešto duži odmor.

Modriću je ovo deseto ljeto s Real Madridom budući da je došao u klub krajem kolovoza 2012. godine iz londonskog Tottenhama.

Igrači Real Madrida će se pod nadzorom kondicijskog trenera Antonija Pintusa te šefa liječničke službe Nike Mihića pripremati u svom kampu sve do odlaska na pripreme u Sjedinjene Države. Ondje zbog koronavirusa nisu bili od ljeta 2019., a prva stvar koju su napravili bila je da igrače spoje 'na aparate' kako bi vidjeli u kakvom su stanju. A posebno se pazilo na Modrića koji će uskoro proslaviti 37. rođendan...

U Las Vegasu će 23. srpnja odmjeriti snage sa svojim vječnim rivalom Barcelonom, što će im biti prva utakmica nakon 28. svibnja, kad su u finalu Lige prvaka u Parizu pobijedili Liverpool 1:0.

To će ujedno biti prvi susret u kojem će nastupiti zasad jedina dva pojačanja, njemački stoper Antonio Rudiger (29) koji je pristigao iz Chelseaja te francuski veznjak Aurelien Tchouameni (22), došljak iz Monaca.

Na američkoj turneji će Real odigrati još dvije utakmice: 26. srpnja u San Franciscu protiv meksičke Club Americe te 30. srpnja u Los Angelesu protiv Juventusa.

Prva službena utakmica u novoj sezoni za osvajača Lige prvaka bit će dvoboj europskog Superkupa protiv njemačkog Eintrachta, koji je na rasporedu 10. kolovoza u Helsinkiju, a u obranu naslova prvaka Španjolske 'kraljevski klub' će krenuti gostovanjem kod novog prvoligaša Almerije.

Uz Modrića još se trojica hrvatskih nogometaša trenutno nalaze na popisu španjolskih klubova uoči početka Primere.

Ivan Rakitić (34) je sa Sevillom na pripremama u Južnoj Koreji, dok se golman Ivo Grbić (26), nakon jednogodišnje posudbe u francuskom Lilleu, priključio pripremama Atletico Madrida u mjestu Los Angeles de San Rafael udaljenom 70 kilometara od Madrida. Osasunin napadač Ante Budimir (30) trebao bi se 18. srpnja priključiti suigračima u Pamploni.

U prvom kolu prvenstva 12. kolovoza na suprotnim stranama će se naći upravo Budimir i Rakitić u susretu Osasune i Seville. Atletico, čiji je Grbić pričuvni golman, gostovat će kod Getafea.