milijunski transfer

Pep Guardiola krenuo po mladog Hrvata kojeg svi žele i u tome ga nitko neće zaustaviti; Gvardiol postaje najskuplji Vatreni u povijesti!

15.07.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Nije tajna da Pep Guardiola već neko vrijeme planira u redove svog Manchester Cityja dovesti hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola (20). Engleski mediji sad tvrde kako je Pep od klupskih čelnika dobio 'zeleno svjetlo' te će našeg stopera dovesti na Etihad bez obzira na cijenu

Realno, Manchester City je sve do ovog tjedna imao dovoljno igrača koji su 'pokrivali' pozicije stopera i lijevog beka pa ni sam Pep Guardiola nije bio siguran treba li mu Joško Gvardiol (20) čiji razvoj već neko vrijeme pozorno prati.

No, situacija se u samo nekoliko dana potpuno promijenila. Prvo je Pepa uzbunila informacija da su Arsenal i Chelsea krenuli u akciju te pokušavaju nagovoriti Gvardiola da im se priključi, a onda je iznenada ostao bez jednog stopera nakon što je Nizozemac Nathan Ake (27) dogovorio transfer, gle čuda - u Chelsea.

Time se automatski otvorila pozicija za dovođenje mladog Hrvata Joška Gvardiola i Pep je od čelnih ljudi Cityja zatražio da se krene u akciju jer je ostao na samo tri stopera - Ruben Dias, Aymeric Laporte i John Stones.

Problem? Pa to što u Red Bull Leipzigu - iako im stalno dolaze upiti bogatih klubova - uopće ne razmišljaju o prodaji našeg Joška Gvardiola! Osim ako dođe nemoralna ponuda. A ako netko može poslati takvu ponudu, to je Manchester City.

'Guardioli je Gvardiol prvi izbor za novog stopera, no Hrvat bi mogao biti preskup iz nekoliko razloga', tvrde izvori bliski Manchester Cityju uz napomenu:

'RB Leipzig ga je doveo tek prošle godine, a Gvardiol je odigrao fenomenalnu debitantsku sezonu pa su mu odmah ponudili novi ugovor.'

No, kao i u svemu, novac otvara sva vrata...

'City ima dovoljno novca i treba očekivati veliki napad na Gvardiola, mladića s ogromnim potencijalom koji se ekspresno nametnuo u jednoj od najjačih liga i ima veliki potencijal da postane još bolji', tvrde engleski mediji.

Prema nekim informacijama, Pep Guardiola je spreman ići do kraja i nitko ga neće zaustaviti. Na raspolaganju ima dovoljno novca da Joška Gvardiola učini najskupljim hrvatskim nogometašem u povijesti.

Neki izvori navode da je Red Bull Leipzig spreman saslušati sve ponude koje stignu, ali Gvardiola navodno neće pustiti za manje od 80 milijuna eura čime bi definitivno postao najskuplji Vatreni u povijesti. I oni jako dobro znaju kakav potencijal imaju u momčadi, Gvardiolova će cijena iz utakmice u utakmicu samo rasti...