povratak legende

Prije pet godina praktički su ga potjerali iz kluba, a sada u madridskom Realu ipak ispravljaju ovu nepravdu

22.12.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Bivši vratar Real Madrida i španjolske reprezentacije 39-godišnji Iker Casillas novi je zamjenik izvršnog direktora Zaklade Kraljevskog kluba, objavljeno je u utorak na klupskim stranicama.

Casillas je postavljen na ovu dužnost jer je legenda Real Madrida, predstavlja vrijednosti kluba i najbolji je vratar u povijesti madridskog kluba te je vodeći po broju nastupa za španjolsku reprezentaciju.

On je u 25 godina na 'Santiago Bernabeu' osvojio 19 trofeja - tri Lige prvaka, pet naslova španjolskog prvaka, dva Kupa kralja, tri svjetska klupska prvenstva, dva europska Super kupa i četiri Super kupa Španjolske.

Od 2015. godine igrao je za Porto s kojim je osvojio dva naslova prvaka Portugala i po jedan Kup i Super kup Portugala. Sa španjolskom reprezentacijom Casillas je odigrao 167 utakmica, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010. godine, dva Europska prvenstva - 2008. i 2012. godine - i Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina 1999. godine.

'Njegova sportska karijera i ljudske kvalitete prepoznate su kroz ugledne nagrade poput Princa od Asturije, dva kraljevska odlikovanja za zasluge u sportu i zlatne medalje grada Madrida. Real Madridu predstavlja čast što ponovno prima jednog od svojih najvećih kapetana', navodi se u priopćenju kluba.

Casillas je karijeru okončao krajem kolovoza, a prošle godine u svibnju je doživio srčani udar nakon čega više nije igrao.

  • +10
Eibar - Real Madrid, španjolska liga, 20.12.2020. Izvor: EPA / Autor: Juan Herrero