oživljava karijeru

[VIDEO/FOTO] Hajduku za proljetni dio sezone dolazi veliko pojačanje i poznato lice, koje je baš na Poljudu igralo najbolje utakmice

22.12.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Trener Hajduka Boro Primorac s pravom je nakon poraza 4:2 od Gorice upozorio na problem obrane 'bilih'. Naime, u posljednje tri utakmice Hajduk je primio čak deset golova, i jasno je da za popravljanje dojma u proljetnom nastavku sezone, Hajduku trebaju i igračka osvježenja

Ni tri trenera (Tudor, Vukas, Primorac) koja su vodila Hajduk u ovih 14 kola koliko je Hajduk odigrao u HT Prvoj ligi, nisu našla dobitnu formulu. Jer splitski je klub na petom mjestu, sa samo 17 osvojenih bodova, odnosno čak 16 manje od vodećih Dinama i Osijeka. S time da, moramo to naglasiti, Osijek ima dvije utakmice više.

Svjestan da puno toga ne štima u obrani momčadi, trener Primorac nakon poraza od Gorice je dodao i ovo.

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Znam da moramo popraviti igru. Tehnički gledano imamo dobu ekipu, imali smo i danas 4,5 dobrih šansi, ali ne možemo uvijek zabiti gol. Moramo pronaći način da se stabilizira obrana jer ćemo inače biti u problemima. Zabijamo po dva gola, a gubimo utakmice'.

I vrlo brzo na Poljudu se pronašlo hvalevrijedno rješenje. Naime, bivši golman Hajduka, 30-godišnji Lovre Kalinić, koji je čak tri godine bio najbolji golman lige, a potom se istim naslovom okitio i u belgijskom prvenstvu, dolazi na (barem) šestomjesečnu posudbu iz Aston Ville.

Doznali smo iz krugova bliskih golmanu kako bi ta posudba mogla potrajati i duže, ovisno naravno i o potrebama kluba iz Birminghama, ali i brzini vraćanja Kalinića u pravu, reprezentativnu formu, kojom želi i osigurati mjesto u Dalićevom sastavu za Euro.

Podsjetimo, Kalinić je do 2016. branio za Hajduk, potom je preselio u belgijski Gent, a onda je stigao poziv iz Aston Ville. U želji da osjeti još jaču ligu, Kalinić je poziv prihvatio no u Birminghamu se baš i nije naigrao. U međuvremenu je prihvatio i posudbu u Toulouse, ali ni u Francuskoj se nije izborio za minutažu.