on ostao 'cool'

Prije osam dana zaradio crveni karton, ali i momčadi osigurao pobjedu u najvećem derbiju, a sada ga kaznio njegov klub?!

19.09.2022 u 15:07

Bionic
Reading

Iako je još pretrošle nedjelje zadario crveni karton, u derbiju njegovog Boca Juniorsa i River Platea, 32-godišnji Marcos Rojo, tek je ovog ponedjekla doznao klupsku kaznu

Svi znamo kakvu draž nosi najveći argentinski derbi, između Boca Juniorsa i River Platea. To su utakmice pune strasti, u kojima se ne bira sredstvo da bi se došlo do pobjede.

Naravno, takav je bio i posljednji derbi, igran još pretprošlog vikenda na stadionu La Bombonera, odnosno danas službenog imena 'Stadion Alberto José Armando'.

Boca Juniors je u tom ogledu slavio 1:0, a u samoj završnici utakmice, nakon ružnog ali ne namjernog starta, jer 32-godišnji Marcos Rojo gledao je loptu, a ne suparnika, sudac je pokazao izravni crveni karton kapetanu plavo-žutih.

Rojo je sedam sezona nosio i dres Manchester Uniteda, no baš se i nije naigrao među Crvenim vragovima. Zato je s nestrpljenjem dočekao povratak u Argentinu, a za što je nagrađen kapetanskom vrpcom.

Međutim, nakon te utakmice protiv River Platea, bez nje je ostao na neko vrijeme, jer trener Hugo Ibarra uveo je svoja pravila.

Naime, prema trenerovom naputku, svaki igrač koji dobije crveni karton a zbog čega kasnije pati cijela momčad, mora biti i kažnjen od strane kluba. Pa je tako Rojo kažnjen oduzimanjem kapetanske vrpce na mjesec dana. Točnije do 12. listopada.

'Ne zamaram se tom kaznom. Ovaj derbi je takav i uvijek je više od utakmice. Napravio sam tri prekršaja kroz cijelu utakmicu, a crveni karton dobio sam na samom kraju. I to je to. Poštujem pravila svlačionice, zato i nisam uzrujan što mi je trenutno oduzeta kapetanska vrpca', poručio je Rojo.