GDJE JE 'LETEĆI' REDAR?

[VIDEO] Prekid u Wimbledonu zbog 'napada' iz zraka!

28.06.2017 u 16:43

Bionic
Reading

Jedna od posebnosti trećeg Grand Slama sezone Wimbledona je i sokol Rufus koji je ovoga puta zakazao za vrijeme kvalifikacija

Wimbledon se po mnogo čemu razlikuje od drugih teniskih turnira pa tako organizatori imaju neobičnog 'čuvara' neba. Riječ je o sokolu Rufusu koji je za vrijeme Wimbledona zadužen za rastjerivanje lokalnih golubova kojih je u tome području jako mnogo.

Popularni sokol ima člansku iskaznicu u Wimbledonu te čak i profil na društvenim mrežama, nije istreniran za napad na ptice, već samo za plašenje i tjeranje od terena, kako golubovi i ostale manje ptice ne bi ometali igrače i gnjavili publiku.

'Leteći' redar jednom je bio i ukraden (2012.), ali je na kraju sve sretno završilo te je pronađen živ i zdrav.

Rufus je ovoga puta zakazao, jer je tijekom kvalifikacijskog meča prvog kola u konkurenciji tenisačica par golubova ometalo Japanku Miyu Kato i Francuskinju Amandine Hesse.

I dok je sokol negdje ljenčario, u tjeranje goluba krenule su same tenisačice i dodavači loptica kojima taj posao baš i nije polazio od ruke...

Ipak, meč je nakon kraćeg prekida nastavljen, a poslije toga se dogodio preokret i Japanka je slavila 2:6, 6:3, 6:4 iako je kod incidenta gubila 1-0 u setovima.