NOVI STADION

Predstavljen budući dom Modrića i Ćorluke

15.12.2008 u 19:47

Bionic
Reading

Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama, u čijim redovima igra hrvatski dvojac Luka Modrić i Vedran Ćorluka, predstavilo je planove za izgradnju novog stadiona sa 60.000 mjesta

Fotografije novog Tottenhamova stadiona zaista izgledaju impresivno. Novo zdanje gradit će se u blizini sadašnjeg stadiona na White Hart Laneu. Spursi su posljednjih pet godina kupovali parcele u industrijskoj zoni i nakon dogovora s lokalnim vlastima krenuli u realizaciju projekta koji, osim izgradnje novog stadiona, uključuje i izgradnju klupskog muzeja, trgovina, restorana i stanova.

'Arhitektima smo dali jednostavan zadatak, željeli smo stadion koji će oduzimati dah i koji će postati ikona i jedan od najljepših stadiona u Europi', kazao je predsjednik kluba Daniel Levy, dodavši da na novom stadionu žele stvoriti sjajnu atmosferu kakvu imaju sada.

Ime novog stadiona još nije poznato, a čelnici kluba su najavili da će prodati ime novog doma. Tottenham igra na White Hart Laneu od 1899. godine, a sadašnji kapacitet stadiona je oko 36 tisuća gledatelja.