uručena priznanja

Predsjednik UEFA-e uoči ždrijeba Lige prvaka nagradio ljude koji su obilježili Euro i spasili život Christianu Eriksenu

26.08.2021 u 18:55

Bionic
Reading

Ljudi koji su na Euru spasili život Christianu Eriksenu su uoči ždrijeba Lige prvaka dobili priznanje za svoje herojsko djelo

Uoči i tijekom ždrijeba za UEFA Ligu prvaka u Istanbulu su dodijeljene nagrade za najboljeg nogometaša i nogometašicu prošle sezone te pojedinačne nagrade za najbolje igrače Lige prvaka po pozicijama (vratarar, obrambeni, vezni, napadač), a svečanost je počela dodjelom predsjedničke nagrade.

Nagradu su dobili kapetan danske nogometne reprezentacije Simon Kjaer, članovi danskog liječničkog tima Morten Skjoldager i dr. Morten Boesen, članovi medicinske ekipe na Parken stadionu u Kopenhagenu Mogens Kreutzfeldt, Frederik Flensted, Anders Boesen i Peder Ersgaard, te UEFA-ini medicinski službenici Jens Kleinefeld i Valentin Velikov.

Svi spomenuti su na utakmici Danska - Finska, koja je odigrana 12. lipnja u Kopenhagenu, dali svoj doprinos kako bi spasili život najboljem danskom nogometašu Christianu Eriksenu koji se u  43. minuti srušio na travnjak i pretrpio srčani udar.

Zahvaljujući brzoj reakciji cijele liječničke ekipe Eriksen je preživio i vrlo brzo se oporavio.

Onima koji su mogli doći u Istanbul nagradu je osobno uručio predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin.