ovo je cijela istina

Predsjednik Hajduka otkrio stiže li Ivan Perišić na Poljud: On želi doći...

10.07.2023 u 17:33

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u nedjelju se u velikoj dvorani FESB-a u Splitu družio s članovima kluba i odgovarao na njihova pitanja. Bilo je vrlo zanimljivo iz 'prve ruke' čuti informacije o mogućem dolasku Ivana Perišića, prodaji Luke Vuškovića...

Koliko je realan dolazak Ivana Perišića u Hajduk već ovog ljeta? Ako se pita navijače 'bilih', to je praktički gotova stvar, već ga vide u prvih 11 za utakmicu SuperSport Superkupa koja je na rasporedu u subotu (15. srpnja, 20 sati, MAXSport, MAXtv) protiv Dinama na Maksimiru.

No, želje su jedno, a stvarnost je potpuno drugačija, potvrdio je to i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji se u nedjelju u velikoj dvorani FESB-a u Splitu družio s članovima kluba i odgovarao na njihova pitanja.

Ivan Perišić ima još godinu dana ugovora s Tottenhamom, a u Londonu još nisu odlučili što će s njim. Novi trener 'spursa' Ange Postecoglou prvo nije računao na njega u momčadi koju gradi za novu sezonu, no posljednjih se dana može čuti kako bi Perišić ipak mogao odraditi ugovor do kraja jer je Postecoglou shvatio da je malo igrača koji mogu pokrivati više pozicija poput našeg 'vatrenog'. U isto je vrijeme Tottenham za Perišića odredio odštetu od 11 milijuna eura pa su mnogi zainteresirani klubovi, poput turskog Fenerbahčea, odustali od mogućeg transfera.

Pa gdje je onda u cijeloj priči onda Hajduk? Lukša Jakobušić tvrdi kako Ivan Perišić želi doći u Hajduk, ali - naravno - problem je u novcu. Perišić se - očekivano - ne želi odreći novca kojeg ima u Londonu, a 'spursima' nije ni na kraj pameti pustiti ga besplatno prije isteka ugovora. Realno, tu svaka priča o dolasku Ivana Perišića u Hajduk ovog ljeta - završava...

Otkrio je predsjednik Jakobušić još neke zanimljive detalje iz ovoljetnog prijelaznog roka, a jedan je onaj oko odlaska nigerijskog stopera Chiodzea Awaziema. Hajduk je bio spreman otkupiti ga od Boaviste, našli su se na klubovi 'na pola puta' i dogovorili odštetu od oko dva milijuna eura i 25 posto od sljedećeg transfera. No, sve je propalo jer je, barem tako tvrdi Jakobušić, Awaziem iznenada zatražio preveliku plaću koju Hajduk nije mogao prihvatiti te je odustao od posla.

Progovorio je Lukša Jakobušić i o situaciji s najvećim 'draguljem' Hajduka, u pitanju je Luka Vušković (16) za kojeg se otimaju europski velikani. Predsjednik 'bilih' ustvrdio je kako bi njegova prodaja Hajduku trebala donijeti više od 10 milijuna eura, a tim bi novcem Hajduk odmah doveo nekoliko pojačanja.