i on je nervozan

Predsjednik Barcelone napokon je progovorio o dolasku Roberta Lewandowskog: Bolje mi je da šutim, ali...

06.07.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Trakavica oko prelaska Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu nastavlja se i dojam je da će tu biti još puno preokreta. A sada se oko svega oglasio i predsjednik Barcelone Joan Laporta koji je izravno uključen u pregovore

Prema posljednjim informacijama koje su objavili španjolski mediji, Barcelona je Bayernu poslala ponudu od 40 milijuna eura za Roberta Lewandowskog uz moguće bonuse vezane za odigrane utakmice, zabijene golove i osvojene trofeje.

Iz Münchena se još nisu oglasili, mudro šute kako bi dodatno 'zakuhali' već ionako uzavrelu situaciju. Jer Lewandowski je i dalje njihov igrač, ima važeći ugovor i mora se pojaviti na pripremama Bavaraca za novu sezonu. I sigurno je da će mu čelni ljudi Bayerna do posljednjeg trenutka 'vaditi mast' jer se osjećaju izdano.

Zato se sada na cijelu situaciju osvrnuo predsjednik Barcelone Joan Laporta. On je uključen u pregovore i točno zna što se sve događa...

'Svi znaju da je Robert Lewandowski sjajan igrač', započeo je Laporta i dodao:

'Ali, on je još uvijek igrač Bayerna i zato mi je bolje da o ovoj temi šutim... Znamo da je javno kazao kako želi doći u Barcelonu i jako smo mu zahvalni na tome', ustvrdio je Laporta.

Pregovori su 'zapeli', Bayern ne popušta, a Barca nema novca na bacanje. I tih 40 milijuna eura je praktički petina ukupnog budžeta za pojačanja ovog ljeta.

'Lewandowskom sam zahvalan na svemu, ali u isto vrijeme želimo poštovati Bayern, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu', zaključio je predsjednik Barcelone koji ne želi sukob s Bayernom. Očigledno su na Nou Campu shvatili da Lewa nije vrijedan 'rata' s Bavarcima.

No, s druge strane je činjenica kako je Robert Lewandowski već je postigao dogovor s Barcelonom o ugovoru na tri godine i prema kojem bi trebao zarađivati devet milijuna eura neto godišnje.

Sada i Lewa i Barca moraju uložiti sve napore kako bi uvjerili čelnike Bayerna da ga prodaju.

Prema posljednjim informacijama, kako bi dodatno pritisnuo šefove Bayerna, Lewandowski nema namjeru pojaviti se na početku ljetnih priprema njemačkog prvaka koje startaju 12. srpnja.