povrataK UPITAN

Poznati talijanski sportaš srušio se pa priznao kako je samo zahvaljujući čudu ostao živ; odmah mu je ugrađen defibrilator kao i Eriksenu!

04.04.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Talijanskom 31-godišnjem biciklistu Sonnyju Colbrelliju pod kožu je ugrađen defibrilator, kao što je to učinjeno i danskom nogometašu Christianu Eriksenu, a ovom je zahvatu podvrgnut nakon što je prije dva tjedna kolabrirao na cilju prve etape utrke kroz Kataloniju

Colbrelli je došao na cilj sprinta kao drugi i potom se srušio. Liječnici su mu odmah pritekli u pomoć i obavili postupak defibrilacije kako bi mu vratili srčani ritam u normalu, a Talijan je potom prebačen u bolnicu u Gironi, gdje je proveo pet dana.

Aktualnom europskom prvaku i prošlogodišnjem pobjedniku jednodnevne klasične monumentalne utrke Paris - Roubaix, potom su obavljene dodatne pretrage u Centru za kardiovaskularne bolesti u Padovi, što je rezultiralo ugradnjom minijaturnog defibrilatora pod kožu, priopćili su iz njegove momčadi Bahrain Victorious.

Colbrelli je prošli tjedan izjavio da je zahvaljujući čudu ostao živ, a da će mu još jedno čudo biti potrebno za povratak natjecateljskom biciklizmu.

No, ako se i uspije vratiti na bicikl kao profesionalac, Talijan više neće moći nastupati na utrkama u domovini, jer to zabranjuju talijanski zakoni. Zbog toga je i danski nogometaš Christian Eriksen raskinuti ugovor s Interom, nakon čega se profesionalnom igranju vratio u dresu engleskog premierligaša Brentforda.