City slavio protiv Newcastlea

Poznati svi polufinalisti FA kupa, a zna se i kada i gdje se igra za ulazak u veliko finale

28.06.2020 u 22:26

Bionic
Reading

Nakon Manchester Uniteda, Arsenala i Chelsea, plasman u polufinale engleskog nogometnog FA kupa izborio je i branitelj naslova Manchester City koji je u posljednjem četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Newcastle United s 2:0

Nakon Manchester Uniteda, Arsenala i Chelsea, plasman u polufinale engleskog nogometnog FA kupa izborio je i branitelj naslova Manchester City koji je u posljednjem četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Newcastle United s 2:0.

'Građani' su stigli u vodstvo u 37. minuti golom Kevina de Bruynea, a pobjedu gostiju potvrdio je Raheem Sterling u 68. minuti.

Manchester City će u polufinalu igrati protiv Arsenala, dok se u drugom susretu sastaju Chelsea i Manchester United.

Polufinalni susreti na rasporedu su 18. i 19. srpnja na stadionu Wembley, međutim postoji mogućnost i promjene stadiona, dok je finale 1. kolovoza na Wembleyju.

Chelsea se plasirao u polufinale nakon što je u nedjelju u četvrtfinalu u gostima pobijedio Leicester s 1:0 pogotkom Rossa Barkleyja u 63. minuti.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za londonske 'Bluese'.

Arsenal je izborio polufinale gostujućom pobjedom protiv Sheffield United s 2:1, a pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi zabio je Dani Ceballos (90+1).

Gosti su poveli u 25. minuti iz penala, kojeg je izborio Alexandre Lacazette, a siguran realizator bio je Nicolas Pépé. Pred sam kraj susreta Sheffield United uspijeva poravnati na 1-1, a strijelac je bio napadač David McGoldrick u 87. minuti.

Dan ranije Manchester United je ušao u polufinale nakon što je slavio kod Norwicha s 2:1 poslije produžetka. Gosti su se mučili protiv Norwicha, koji je zadnji u Premijer ligi, a pogodak vrijedan plasmana među četiri najbolje momčadi u FA kupu zabio je stoper Harry Maguire u 118. minuti.