Marko Naletilić za tportal

Poznati menadžer otkrio nam je važan detalj o odlasku Marka Pjace iz Juventusa

02.01.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca definitivno odlazi iz torinskog Juventusa, a kako je tportalu otkrio poznati menadžer Marko Naletilić, ime novog kluba, u koji Pjaca odlazi na posudbu, znat će se uskoro

Posljednjih dana talijanski mediji prepuni su napisa o 22-godišnjem Marku Pjaci koji se dugo oporavljao od ozljede, nakon čega se nije uspio nametnuti treneru Massimilianu Allegriju.

'Moram reći kako je jako puno klubova pokazalo interes za Marka Pjacu, ali isto tako važno je napomenuti da se radi o specifičnoj posudbi, tj. bez opcije otkupa njegova ugovora. To je svakako važan detalj, ali i potvrda da Juventus nikako ne želi prodati Pjacu. Žele da mu pronađemo momčad u kojoj će igrati i kroz koju će uhvatiti ritam utakmica te nakon toga doći 100 posto spreman na pripreme Juventusa. To je svakako dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju koju u lipnju čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji', za tportal je rekao Marko Naletilić dodavši:

'Ne mogu vam otkriti o kojim se klubovima radi, ali neki o kojima se piše nisu ni blizu istine. Ono što je važno, želimo za Pjacu odabrati klub u kojem će igrati i da dođe kod trenera u čijem bi se sustavu igre najbolje uklopio. Marku je najvažnije da ga trener momčadi u koju ide želi i da stoji iza njega.'

Dakle jasno je da Marko Pjaca sigurno ide na posudbu, a kako se u medijima pisalo, u igri je nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige (Schalke je pokazao interes), zatim – kako doznajemo – vrlo je atraktivna ponuda dva kluba iz francuske Ligue 1 (jedan od njih je Monaco), a pojavila se i mogućnost odlaska u englesku Premier ligu.

Navodno neki od klubova koji su se spominjali, poput recimo belgijskog Anderlechta ili ruskog Zenita, nisu bili u kombinacijama.

U svakom slučaju, već sada je jasno kako Pjaca barem do ljeta odlazi iz Juventusa te da će u dresu novog kluba brusiti formu za nastup u dresu Hrvatske na SP-u. Nema sumnje da je to za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića sjajna vijest jer upravo takav igrač, brz i po gol opasan, nedostajao mu je u udarnoj postavi.

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal