psk_2

mnogi Ga pamte

Poznat je sudac za okršaj sa Albanijom u srijedu; kada on sudi, Hrvati ispadaju!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 17.06.2024 14:03
  • Objavljeno 17.06.2024 u 13:06
Bionic
Reading

Drugu utakmicu Hrvatske u skupini B, sudit će sudac koji je u posljednjih nekoliko godina donosio nesreću Hrvatima. Presudio je u par navrata Dinamu, a nije ostao dužan ni Rijeci

UEFA je objavila da će Francuz, Francois Letexier suditi utakmicu drugog kola skupine B između Hrvatske i Albanije, koja će se odigrati u srijedu, 19. lipnja u Hamburgu na UEFA-inom EURO-u. Asistirat će mu sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, a četvrti sudac je Švicarac Sandro Schaaler. VAR sudac će također biti Francuz, Willy Delajod, a u VAR sobi su Jerome Brisard i Nijemac Basrian Dankert.

Francois Letexier (35), smatra se jednim od najtalentiranijih sudaca mlađe generacije u Europi.

Počeo je suditi u najvišem rangu francuskog nogometa 2016. godine, a od 2017. godine nalazi se na FIFA-inoj listi sudaca kao i na UEFA-inoj Elitnoj listi sudaca.

Sudio je na utakmici Dinama u studenom 2022. godine na utakmici Lige prvaka protiv Chelsea u Londonu, gdje su 'Modri' izgubili rezultatom 1-2. Također je bio sudac na uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige između Dinama i Seville u veljači 2022., gdje je Dinamo slavio rezultatom 1-0, ali je ispao ukupnim rezultatom 2-3.

Bio je glavni sudac i na utakmici Rijeke u uzvratnom susretu play-offa Europske lige protiv Genta u kolovozu 2019. godine. Utakmica na Rujevici završila je rezultatom 1-1, ali Rijeka se nije uspjela plasirati na natjecanje zbog poraza od 1:2 u prvoj utakmici.

Nadamo se da crnom nizu ipak dolazi kraj te da će se Vatreni plasirati u daljnju fazu natjecanja nakon pobjede nad Albanijom i barem jednog boda protiv Italije.

Standings provided by Sofascore
  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal