NOVO SREBRO

[ANKETA] Povratak Vatrenih bez dočeka. Evo kada stižu i zašto nema fešte

19.06.2023 u 09:04

Bionic
Reading

Jutro nakon poraza Hrvatske od Španjolske u finalu nogometne Lige nacija emocije su i dalje snažne, a žal za propuštenom prilikom ne nestaje

Istovremeno raste ponos na sjajnu generaciju momčadi Zlatka Dalića koja je odigrala odličnu utakmicu, ali ovoga puta u ruletu penala sreća se osmjehnula protivničkoj ekipi. Podsjetimo, nakon produžetaka nije bilo golova. Pobjednika nije donijela ni serija od pet penala (4-4), da bi u prvoj sljedećoj pobjeda otišla na španjolsku stranu.

Hrvatska je tako nakon dramatičnog raspucavanja penala osvojila novo srebro, drugo u eri Zlatka Dalića. Kao što je poznato, 2018. godine osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, da bi pred kraj prošle godine Vatrene u Katru odveo do svjetske bronce.

  • +97
Navijačka euforija diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Nakon dva velika uspjeha na svjetskim prvenstvima hrvatski reprezentativci imali su veličanstvene dočeke u Zagrebu, ali i mjestima iz kojih dolaze.

  • +67
Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kako dočeka neće biti, tako će dio reprezentativaca iz Rotterdama odmah na odmor, a dio njih će se vratiti u Hrvatsku. Njihov dolazak u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se oko 12.20.