Liga nacija logo sponzori

OSVAJAČI LIGE NACIJA

Evo što Modrićevi suigrači iz Reala misle o igri Hrvatske; slažete li se s njima?

Bionic
Reading

Nogometaši Španjolske, koji su u nedjelju navečer osvojili Ligu nacija pobijedivši Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca, rekli su da je finalna utakmica bila neizvjesna te da je presudilo njihovo samopouzdanje u ključnim trenucima

'Bila je ovo neizvjesna utakmica, znali smo da nećemo lako pobijediti. Računali smo na to da će hrvatski igrači biti čvrsti u obrani, a uspjeli smo odgovoriti i na pokušaje njihovih kontranapada', izjavio je španjolski vratar Unai Simon.

Jedanaestercima se pristupilo nakon što je utakmica u Rotterdamu završila 0:0.

'Nisam očekivao da će susret biti odlučen jedanaestercima, ali najvažnije je da smo osvojili trofej', dodao je vratar koji je obranio dva udarca s bijele točke.

Napadač Alvaro Morata pohvalio je Hrvatsku za borbenost.

'Hrvatska se dobro natječe u svakoj utakmici. Zasluženo je došla do ovdje. Ovaj put je došao red na nas da pobijedimo', rekao je.

Španjolska je drugi put zaredom igrala u finalu Lige nacija. Prije dvije godine je bila poražena od Francuske (1:2).

'Bilo je jako teško doći do ovog naslova. Dali smo sve od sebe na terenu', napomenuo je Morata.

Desni bek Dani Carvajal, inače suigrač našeg Luke Modrića u dresu Reala, iskoristio je posljednji udarac s bijele točke i donio Španjolskoj prvi trofej nakon 11 godina.

'Jako sam zadovoljan, za neke od nas ovo je bila jedinstvena prilika. Na prethodnim natjecanjima smo rano ispadali pa smo večeras trebali iskoristiti priliku', izjavio je.

  • +9
Tuga hrvatskih nogometaša; Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Imali smo samopouzdanja tijekom izvođenja jedanaesteraca te je sve ispalo dobro. Točno sam znao kako ću pucati. Htio sam baš pucati 'panenku', jer sam znao da će se njihov vratar jednostavno baciti, i uspio sam pogoditi', dodao je Carvajal.

Krilni napadač Marco Asensio , još jedan Modriće suigrač iz Reala, je rekao da su jedanaesterci bili 'puni tenzije i emocija'.

'Nismo ih dovoljno vježbali, jer nam je izbornik bio rekao da ćemo pobijediti ranije. Dojma sam da nam je bilo teško zadržati loptu tijekom utakmice. U drugom poluvremenu je to bilo bolje, jer je Hrvatska bila umorna. Imali smo prilike za pobijediti i prije', izjavio je Asensio.

Španjolska je prije šest mjeseci u osmini finala Svjetskog prvenstva ispala od Maroka na jedanaesterce.

'Tada nam se sreća nije nasmiješila, no sada jest', zaključio je Asensio.

  • +67
Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal