ZAVRŠEN POVIJESNI ŽDRIJEB

Dinamo dobio suparnika po mjeri i tražit će prolaz u polufinale Europske lige u okršajima sa španjolskim Villarrealom

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama napravili su nogometno čudo, izborili su četvrtfinale Europske lige, a sada su saznali i ime novog suparnika u Uefinom natjecanju kao i mogućeg potencijalnog protivnika u polufinalu

Nogometaši Dinama dobili su španjolski Villarreal za suparnika u četvrtfinalu Europske lige, a ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu određeno je da će prva utakmica 8. travnja biti odigrana na Maksimiru, dok je uzvrat na rasporedu 15. travnja u Villarrealu.

Dan nakon povijesnog uspjeha i pobjede 3:0 nad Tottenhamom, čime su nogometaši Dinama nadoknadili minus od dva gola (0:2) iz prve utakmice osmine finala Europske lige, doznali su protivnika u četvrtfinalu Europske lige. Mnogi se slažu kako su dobili suparnika po mjeri...

U slučaju plasmana u polufinale Dinamo bi se - osim za novu milijunsku zaradu - za mjesto u finalu borio protiv boljeg iz dvoboja Arsenal - Slavia Prag, a u prvoj utakmici bi hrvatski prvak bio domaćin.

Termini polufinala su 29. travnja i 6. svibnja, a finale Europske lige bit će odigrano 26. svibnja u Gdanjsku.

PAROVI ČETVRTFINALA:

  • Granada - Manchester United
  • Arsenal - Slavia Prag
  • Ajax - Roma
  • Dinamo - Villarreal

PAROVI POLUFINALA:

  • Granada/Manchester United - Ajax/Roma
  • Dinamo/Villarreal - Arsenal /Slavia Prag

U četvrtfinalu nije bilo nikakvih protekcija i svi klubovi su mogli igrati međusobno. Nakon ždrijeba četvrtfinala (8. i 15. travnja) bio je održan i ždrijeb polufinala (29. travnja i 6. svibnja).

'Četvrtfinale? Svejedno nam je tko dođe. Spremni smo na sve', poručio je kapetan Arijan Ademi.

'Ždrijeb? Uživamo u poziciji u kojoj smo i neka nam Fortuna donese što god. Pripremit ćemo se za njega kao i za Tottenham', kazao je trener Damir Krznar uoči ždrijeba.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Podsjećamo, pobjedom 3:0 nad Tottenhamom, nogometaši Dinama nadoknadili su minus od dva gola (0:2) iz prve utakmice osmine finala Europske lige, igrane prošlog tjedna u Londonu.

U osnovnih 90 minuta junak Dinamovog trijumfa Mislav Oršić poništio je Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja. Sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje on je u 62. minuti donio prednost hrvatskom prvaku, a preciznim završetkom akcije u 83. minuti na asistenciju Atiemwena odveo je utakmicu u produžetak. Konačnih 3:0 postavio je solo prodorom i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 106. minuti.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport