prvo mjesto

Povijesni uspjeh Žutog na klupi 'zmajeva'; izborio je plasman u elitu Lige nacija

16.11.2018 u 02:13

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je prvo mjesto u skupini 3 Lige B Lige nacija i promociju u Ligu A zahvaljujući 0:0 remiju protiv Austrije u Beču

Reprezentacija BiH, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki, remijem je stigla do učinka od 10 bodova, nedostižnih šest više od druge Austrije, dok je Sjeverna Irska, koja nema niti jedan bod, ispala u Ligu C iako u četvrtak nije niti igrala. Posljednji dvoboj u ovoj skupini u nedjelju između Sjeverne Irske i Austrije bit će rezultatski nevažan.

U četvrtak je Gruzija remijem 1:1 na gostovanju kod Andore osigurala prvo mjesto u skupini 1 Lige D pa će u sljedećoj Ligi nacija igrati u Ligi C.

Belgija je zadržala stopostotni učinak u skupini 2 Lige A 2:0 domaćom pobjedom protiv Islanda u Bruxellesu, no još uvijek nije sigurna za plasman na završni turnir. Strijelac oba gola bio je Batshuayi (65, 81).

  • +6
Robert Prosinečki Izvor: Profimedia / Autor: Nihad Ibrahimkadic / Anadolu Agency

Belgija je vodeća na ljestvici s devet bodova, tri više od druge Švicarske, dok je Island završio natjecanje bez bodova pa će u sljedećoj Ligi nacija igrati u Ligi B.

O prvom mjestu u ovoj skupini odlučivat će susret Švicarske i Belgije u nedjelju u Luzernu.

UEFA Liga nacija B

Skupina C

Austrija-Bosna i Hercegovina0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Bosna i Hercegovina431010
2.Austrija31114
3.Sjeverna Irska30030

Sljedeće utakmice

18.11.Sjeverna Irska-Austrija