ne želi dati novac

Potez jednog od najboljih tenisača svijeta Thiema koji je odjeknuo u svijetu; grubo je odbio Đokovića i njegov apel za pomoć

27.04.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Novak Đoković, jedan od najvećih tenisača svih vremena, zajedno s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom pokrenuo je – zbog krize koja je uzdrmala cijeli svijet - plan pomoći tenisačima nižeg ranga

Treba reći kako je Novak Đoković poznat kao sportaš koji je prije svega veliki humanitarac i uvijek spreman pomoći. Tako je kao predstavnik Vijeća tenisača ATP-a odlučio napraviti sve kako bi pomogli tenisačima nižeg ranga koji su pogođeni prekidom natjecanja zbog pandemije koronavirusa.

Kako se doznaje cilj ove kampanje, koju je pokrenuo Đoković, jest prikupiti 4,5 milijuna eura za fond pomoći tenisačima tzv. nižeg ranga.

No ubrzo je ova humana Đokovićeva ideja zaživjela i većina tenisača, iz višeg ranga, odlučila je pomoći. No, tu dolazimo do dijela da ima i onih koji su to odbili, a među njima je trenutačno treći tenisač svijeta, 26-godišnji Austrijanac Dominic Thiem koji ne želi dati dio svog novca.

'Nitko od tenisača iz nižeg ranga ne mora se boriti kako bi preživio. Vidio sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, nitko od njih nije posvećen sportu 100 posto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati svoj novac?', poslao je poruku koja je odjeknula Thiem u intervjuu za Krone Sport. Ali tu nije stao:

'Znate, radije bih pomogao ljudima i institucijama kojima je to zaista potrebno. Na svijetu ne postoji profesija u kojoj su vam zagarantirani uspjeh i visoki prihodi na početku karijere. Nitko od najboljih igrača svijeta ništa nije uzeo zdravo za gotovo. Svi smo se morali boriti kako bismo nešto postigli.'

No, nema sumnje kako će nakon ovih riječi imati što reći ponajbolji tenisači svijeta koji su odmah pristali pomoći i uplatiti u fond dio svoje zarade u fond pomoći. Mnogi se pitaju je li Thiem pretjerao?

Također je poznato kako su mnogi sportaši svojim državama uplatili poveći iznos za pomoć bolnicama i radnicima u zdravstvu među kojima prednjači upravo Novak Đoković.