APEL CIJELOM SVIJETU

Đoković ujedinjen s Nadalom i Federerom; evo kako bogati tenisači i tenisačice misle pomoći onima koji jedva preživljavaju

22.04.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Novak Đoković pozvao je teniski svijet da se uključi u doniranje novčanih sredstava u fond kojem je svrha pomoći nižerangiranim igračima da prežive prisilnu stanku koju je uzrokovala pandemija koronavirusa

ATP i WTA Tour, Međunarodna teniska organizacija (ITF) te organizatori četiri Grand Slama stvaraju fond za pomoć tenisačima i tenisačicama.

Teniska sezona je zaustavljena u ožujku i neće namjanje krenuti do sredine srpnja, a takva situacija pogodila je igrače slabijeg plasmana koji žive isključivo od nagradnih fonodva s turnira.

Šef Vijeća tenisača Novak Đoković je nakon razgovora s druga dva člana Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom predložio model prema kojem bi bolje plasirani igrači donirali dio svojih financijskih sredstava.

'Stvarno sam privilegiran što mogu iskoristiti svoj status vrhunskog igrača da u ovo doba podignem svijest za igrače koji preživljavaju. Ja sam osobno zaradio dovoljno novca da živim još mnogo godina bez tenisa', izjavio je Srbin koji je samo od turnirskih nagrada zaradio gotovo 144 milijuna eura, a gdje sje tu još lova od sponozora i drugih marketinških aktivnosti.

Đoković je otkrio da će sigurno biti prikupljeno nekoliko milijuna dolara, ali nije precizirao točan iznos.

'Igrači pojedinačno mogu donirati koliko hoće. Teško ih je pritiskati da daju svoj zarađeni novac bez obzira na rang. Razumijem da postoje različita mišljenja i zato pozivam sve koji vole tenis, koji žele da tenis preživi kao sport na donaciju', govorio je prvi igrač svijeta te osvajač 17 Grand Slam naslova.

'Osjećam da bi igrači trebali pokazati solidarnost i pokazati jedinstvo u ovom trenutku, pokazati tim nižerangiranim igračima da ih nismo zaboravili.'

Ne očekuje da će uskoro krenuti s redovnim turnirima zbog ograničenja putovanja, nego...

'Mislim da će biti više regionalnih nagradnih turnira. Mislim da će se to dogoditi vrlo brzo.'