bravo

Potez Gerarda Piquea vratio je osmijeh na lica navijača Barcelone i spasio je ugled katalonskog kluba

14.08.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Barcelona je potvrdila da je registrirala pojačanja pred početak nove sezone španjolske La Lige, nakon što joj je prijetila opasnost da zbog financijskih poteškoća s kojima se suočila, ostane uskraćena za to pravo

Ključnu ulogu u tom 'spašavanju' odigrao je Gerard Pique koji je, kako je potvrdila Barcelona, pristao na bitno smanjenje ugovora, što je bilo dovoljno da Barcelona registrira ovoljetna pojačanja, Memphisa Depayja, Erica Garciju i Reyja Manaja.

Što se tiče Sergija Agüera, on će zbog ozljede lista biti izvan terena do studenoga, pa će katalonski klub argentinskog napadača registrirati kasnije.

Barceloni je probleme izazvalo prekoračenje takozvanog 'salary capa' i kršenje pravila koje je nametnula La Liga. Sistem koji je uspostavljen u Španjolskoj sličan je UEFA-inom financijskom fair-playu, a Barcelonin je 'salary cap' u odnosu na prošlu sezonu srezan za 286 milijuna eura u skladu s poslovanjem kluba i padom prihoda.

Katalonski klub je potvrdio da se razgovori o smanjenju plaća još uvijek vode sa Sergijom Busquetsom i Jordijem Albom, a Barcelona će utakmicu prvog kola La Lige odigrati u nedjelju na Camp Nou protiv Real Sociedada.

Utakmica počinje u 20 sati, uz dopuštenje popunjenosti tribina do 40 posto kapaciteta.