ogorčeni na vodstvo la lige

Madridski Real napušta La Ligu i seli u englesku Premier ligu? Evo odgovora iz Kraljevskog kluba

14.08.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Real Madrid je demantirao napise katalonskog dnevnika Mundo Deportivokako je tražio mogućnost igranja u engleskoj Premier ligi.

Kraljevski klub je već tjednima u sukobu s čelnicima La Lige, a ima i podršku velikog suparnika Barcelone. Kap koja je prelila čašu je potpis ugovora o TV pravima predsjednika La Lige Javiera Tebasa s američkim investicionim fondom (CBC), kojem bi tako pripao veliki dio kolača od zarade.

Četiri španjolska kluba, među kojima je i Real Madrid, odbili su potpisati taj ugovor, po kom bi spomenuti fond zarađivao u sljedećih 50 godina od La Lige.

Real i Barca su to odlučno odbacili, Kraljevi su najavili i tužbu, a Mundo Deportivo je objavio 'bombu' da su otišli najdalje u svojim dosadašnjim nastojanjima, te da traže novo natjecanje kojem bi se mogli priključiti.

Najveći nogometni klub 20. stoljeća navodno je bio spreman igrati u Premier ligi, a opcije su bile i talijanska Serie A kao i njemačka Bundesliga, tvrdi Mundo Deportivo. Ipak, brzo je stigao demantij iz Madrida.

'Nakon informacija koje su se danas pojavile u listu Mundo Deportivo i u kojima se kaže kako je naš klub razmišljao o napuštanju La Lige i odlasku u Premier ligu, Real Madrid želi priopćiti da je to potpuno netočno, apsurdno i nemoguće. Ta vijest je imala za cilj unijeti nemir u naš klub, kao što se to radi iz dana u dan', poručili su iz Reala.