ČEFERIN NAJAVIO RAT

Poruka iz Uefe koja će šokirati bogate klubove: Sprema se povijesna promjena!

30.06.2017 u 09:50

Bionic
Reading

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u intervjuu za slovensku Mladinu izjavio je da će učiniti sve što je u moći krovne europske nogometne organizacije kako bi se ograničio budžet klubova za plaće igrača, što bi vratilo neizvjesnost u međunarodna i nacionalna natjecanja...

Najbogatiji nogometni klubovi posljednjih su godina u potpunosti pobjegli ostatku u Europi i jako je teško napraviti uspjeh na međunarodnoj, ali i nacionalnoj sceni bez milijuna potrošenih na transfere igrača, kao i na njihove plaće.

Predsjednik Uefe jedan je od onih koji tome želi stati na kraj te uvesti ono što je u Americi standard: ograničenje klupskog budžeta za plaće nogometaša. Ta bi mjera definitivno vratila neizvjesnost u Ligu prvaka, ali i u nacionalna natjecanja, no svjestan je da će otpor bogatih biti ogroman.

'Treba ozbiljno razmisliti o ograničenju klupskog proračuna namijenjenog za plaće igrača,' izjavio je Aleksandar Čeferin za slovensku Mladinu pa objasnio:

'Bogati klubovi se sve više izdvajaju, a time sve više i zarađuju. Razlika se opasno povećava. Tu je još jedna stvar koja me muči. Samir Handanovič mi je rekao da Udinese koji ne spada među najveće klubove ima ugovor s više od sto nogometaša. Klubovi kupuju veći broj igrača nego što im treba i zbog toga oni ne igraju. Uvođenjem 'salary cupa' klubovi bi morali bolje razmisliti što im se isplati.'

  • +23
Finale Lige prvaka 2017., Juventus - Real Madrid Izvor: Reuters / Autor: Darren Staples

'Bit će to velika borba. Oni koji imaju najviše novca su i najmoćniji i najbolje povezani s medijima. No, ako nam uspije, to će biti povijesna promjena,' zaključio je čelni čovjek krovne europske organizacije koji pak zasad nije impresioniran video tehnologijom kao pomoći sucima pa će Liga prvaka još neko  vrijeme biti bez nje:

'Mnogo testiranja će još biti potrebno da bi me uvjerili. UEFA video analize zasad nema namjere uvesti.'