za sve je krivo vrijeme

Poraz olimpijske pobjednice, Perišić igra poslije 22 sata!

28.06.2017 u 17:07

Bionic
Reading

U popodnevnim satima nebo nad Porečom se potpuno zamračilo, a južni vjetar stvarao je velike probleme. I zato su organizatori, ponukani neugodnim iskustvom od nedjelje, kada su skupljali djelove oko centralnog terena na Peškeriji, odlučili igrače ali i gledatelje zaštiti te su čekali signal iz DHMZ-a kada bi se mečevi mogli nastaviti

Naravno, s obzirom na najavljeni prvi meč hrvatskog para Ivan Perišić i Nikša Dell’Orco protiv Brazilaca Alvara Filha i Saymona Barbose, jasno je da su svi priželjkivali što brže smirivanje vremena (što im se na kraju ispunilo). Jer ne događa se baš često da vrhunski nogometaš, i vjerojatno vlasnik novog najskupljeg hrvatskog transfera, zaigra drugi sport i to na vrhunskom nivou.

A dok su uvjeti još bili idealni, na terenu pokraj hotela Valamar Zagreb startale su naše Maja Roško i Jurja Vlašić s Kanađankama Kristinom May i Taylor Pischke koje su ih pobijedile s 21:12 i 21:7 u 29 minuta.

U grupi H se uz spomenuti naš tim i Kanađanke May/Pischke nalaze i Švicarke Tanja Hüberli i Nina Betschart koje su jutros pobijedile Ukrajinke Valentinu Davidovu i Jevgeniju Ščipkovu s 22:20 i 21:17.

Minutu duže od našeg prvog para igrale su Dina Bečić i Sara Radanović protiv zlatnih Brazilki iz ovogodišnjeg Fort Lauderdalea Larisse France i Talite Antunes a naše su cure izgubile oba seta, 21:16 i 21:13. U grupi A uz njih su i dva njemačka tima – olimpijska pobjednica iz Rija Laura Ludwig i Margareta Kozuch koja je u posljednji tren uskočila u turnir umjesto ozlijeđene Kire Walkenhorst te Isabel Schneider i Victoria Bieneck. Schneider i Bieneck pobijedile su Ludwig i Kozuch u tri seta – 21:14, 16:21 i 18:16.

Popodnevnu turu naše su ekipe trebale započeti u 17 sati na terenu pored hotela Valamar Zagreb Krešimir Karaula i Marin Jerčić protiv Latvijaca Aleksandrsa Samoilovsa i Janisa Smedinsa. Nakon njih na istom terenu trebale su igrati Maja Roško i Jurja Vlašić a protivnice u drugom kolu po skupinama, trebale su im biti Ukrajinke Valentina Davidova i Jevgenija Sčipkova.

Dinu Bečić i Saru Radanović večeras u 19 sati u Red Bull Beach Areni s druge strane mreže očekuju Laura Ludwig i Margareta Kozuch. Svakako meč koji ne bi trebalo propustiti, a naš tim će trebati i podršku s tribina.

Na pijesak Red Bull Beach Arene danas izlaze tri naša tima. Prije Dine i Sare  to će biti Filip Silić i Ivan Đorđević protiv Poljaka Macieja Rudola i Jakuba Szalankiewicza te oko 22 sata višestruko najavljivan i nestrpljivo iščekivan meč Perišić/Dell’Orco protiv Brazilaca Alvara Filha i Saymona Barbose.