ZAISTA FANTASTIČNO

Impresivni podaci koji su Poreču donijeli turnir s pet zvjezdica

27.06.2017 u 14:44

Bionic
Reading

Poreč je od utorka do nedjelje domaćin jednog od najjačih svjetskih turnira odbojke na pijesku, a na njemu će nastupiti i olimpijska pobjednica Njemica Laura Ludwig s novom partnericom, trenutno možda i najbolji ženski par na svijetu, Brazilke Larissa Franca i Talita Antunes, olimpijski pobjednici Alison Conte i Bruno Oscar, kao i ostala odbojkaška krema

Poreč je treći put domaćin tom prestižnom odbojkaškom turniru, a zahvaljujući trudu vrijednih organizatora koji svim mogućim sredstvima pomažu Hannesu Jagerhoferu, predsjedniku Uprave Beach Majora, čine sve i da sljedećih godina budu na vrhu.

Ovaj je turnir u društvu još triju turnira ove razine, a to su turnir u Fort Lauderdaleu, Gstaadu i Maburgu, uz svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beču. Dakle, možemo reći da je Poreč u rangu jednog od četiri najveća teniska Grand Slama.

A da se svi trude u organizaciji, vidljivo je i po brojnim popratnim sadržajima, od T-HT-ove zone Doživi više, u kojoj posjetitelji mogu uz zabavu osvojiti nagrade i doživjeti novo iskustvo uz Samsung VR tehnologiju i žiroskop te upoznati najnoviji smartphone Galaxy S8, do nekoliko kafića s bogatom ponudom lokalnih vina i specijaliteta.

No sve to pomalo je u sjeni svega uloženog u prostor na 'Peškariji'. Naime, 64 ekipe, muške i ženske, odigrat će 144 meča, na turniru nagradnog fonda od 600.000 dolara.

Ono će što turniru dati posebnu čar su i noćni mečevi, a sve će se održavati na nekoliko terena.

Ipak, perjanica je centralni teren, uz koji će se moći smjestiti 3600 gledatelja; 600 mjesta namijenjeno je VIP osobama, a za što bolje izvedbe na pet terena organizatori su dopremili 3000 tona kvarcnog pijeska.   

U organizaciji sudjeluje 800 ljudi, od čega je 90 sakupljača lopti, 25 ravnača pijeska, 16 sudaca i 15 linijskih sudaca.

Dakle, sve je spremno za veliki odbojkaški spektakl, koji je zbog svega toga dobio i status turnira s pet zvjezdica.