novi udarac za barcu

Poraz od Real Madrida nije jedina nesreća koja ih je zadesila; zvijezda Barcelone najmanje mjesec dana izvan terena

25.10.2020 u 20:48

Bionic
Reading

Poraz 3:1 od Reala u El Clasicu je izuzetno bolan, ali čini se kako za Barcelonu dolaze još i teži dani. Naime, nogometaši Ronalda Koemana već u srijedu gostuju kod Juventusa u Torinu, a nizozemski se stručnjak morao suočiti s poprilično lošim vijestima

Pred Barcelonom je nekoliko teških i izuzetno neizvjesnih tjedana, posebice nakon što su na svom terenu izgubili El Clasico od Real Madrida 3:1.

Katalonce sada u nizu čekaju samo jake utakmice, kako u španjolskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka. Već u srijedu 28. listopada Barca gostuje u Torinu kod Juventusa, a momčad Ronalda Koemana će biti značajno oslabljena. I to, kako se sada čini gotovo mjesec dana...

Naime, Philippe Coutinho je protiv Reala odigrao svih 90 minuta, ali se nakon utakmice požalio na ozljedu... U startu se činilo kako Brazilac nije teže stradao, no detaljniji liječnički pregledi otkrili su pravu katastrofu za Barcu.

  • +8
Barcelona - Real Madrid, 7. kolo Primere, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: joma / Cordon Press / Profimedia

Coutinhu je napukao mišić lijeve noge, a ozljeda je takva da ga sigurno čeka pauza od tri do četiri tjedna.

A u tom bi vremenu Barca trebala igrati protiv Juventusa i kijevskog Dynama u Ligi prvaka, te u domaćem prvenstvu protiv Alavesa i Betisa. Ako oporavak protekne u najboljem redu, Coutinho bi eventualno mogao biti spreman za još jedan derbi u domaćem prvenstvu, 22. studenog Barca ide u Madrid, u goste Atleticu... No, do tada će Ronald Koeman morati pronaći adekvatnu zamjenu za Brazilca kojeg je Barca u ljeto 2018. godine Liverpoolu platila nevjerojatnih 120 milijuna eura.