SLAVEN PREMA SAN MAMESU

Ponos Hrvatske uspravno na ponos Baskije

01.08.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Slaven Belupo, vodeća momčad MAXtv Prve lige, odlazi na prvi dvoboj trećeg pretkola na stadion San Mames, na noge slavnom Athletic Bilbau

Stabilni Belupo, koji u Europi nikada nije ispao od momčadi koja nije bila nositelj, odlazi na novo putovanje koje će ostati debelim slovima upisano u klupsku povijest. San Mames je jedna od nogometnih katedrala, a Athletic klub sinonim za romantično poimanje nogometa, ali Slaven predstavlja svoj grad i Hrvatsku i želi ostaviti dojam i u Španjolskoj.

'Idemo uspravno na megdan velikom suparniku. Naši će igrači pružiti svoj maksimum i ne sumnjam da ćemo pokazati da i u Hrvatskoj imamo dobar klupski nogomet te da smo, kako su oni ponosni na svoju Baskiju, i mi tako ponosni na Hrvatsku', pun dojmova je uoči puta bio trener Roy Ferenčina koji je gomilu važnih dvoboja proveo kao igrač Belupa.

No, Roy nije nerealan.

'Jasno, Athletic je favorit. Ima odličnu i skupu momčad, bit će i pun stadion s fantastičnom atmosferom, ljetos su igrali finale Europske lige... Ali mi ulazimo bez kalkulacija i želimo biti vidljiv dio velike nogometne večeri koja se sprema', bodri Ferenčina svoje igrače i navijače.

Sezonu je Belupo otvorio s dvije europske (ukupno 10:2 protiv Portadowna) i dvije ligaške pobjede (3:0 u Vinkovcima i Istru 3:1) i ne bi trebao biti lak zalogaj slavnom Bilbau. Uostalom nije bio ni CSKA-u, Galatasarayu, Lilleu, Aston Villi... Gotovo nikome.

Uvjerljiva pobjeda Slavena u Vinkovcima dobar je pokazatelj