DIGLI I HELIKOPTER...

Policija u Moldeu uvela inovacije, BBB-i nisu došli

05.08.2015 u 15:16

Bionic
Reading

Norvežani 'oplakuju' ispadanje hrabrog Moldea protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka i otkrivaju kakvu su policijsku akciju uzalud sproveli

Dinamovu dramu kod Moldea s gostujuće tribine je odgledao 21 gledatelj, među kojima, kažu iz lokalne policije, nije bilo pripadnika suprotstavljenih skupina. Navijači lojalni upravi, kažu, nisu niti krenuli na put dok je grupa koja se borit protiv Mamićeve vladavine zapela negdje u Njemačkoj.

'Nemamo službenu informaciju, ali čuli smo da im je tijekom puta ponestalo sredstava i da su se iz Njemačke vratili natrag prema Hrvatskoj,' kaže za norveški portal rbnett.no policijski dužnosnik koji je koordinirao akciju prihvaćanja Dinamovih navijača koje su smatrali sigurnosnim rizikom.

Nisu ih dočekali i tako je povijesna akcija policije u Moldeu ostala u domeni čekanja.

'Na stadionu smo imali 30 od ukupno 40 svojih pripadnika, doveli smo i tri posebno obučen psa i po prvi puta zbog nogometa imali helikopter u zraku. Ljudstvo nam je došlo i iz drugih gradova, a znali smo i točno koja se vozila kreću prema gradu. Bili smo spremni za dolazak rizične skupine i ne mislim da je osiguranje bilo pretjerano. S nama su bila i dvojica pripadnika hrvatske policije koji imaju sjajan uvid u tu grupu, ali svi zajedno ostali smo bez posla.'


Norvežane, za razliku od Hrvata, odmah zanima - tko to plaća?

'Troškove naših pripadnika na stadionu snosi klub, kao i troškove helikoptera i pasa. Snage raspoređene po gradu naš su trošak. Ne, akcija nije bila pretejerana jer čujemo da je ovo prvi puta da njihovi navijači nisu uspjeli doći na odredište. Njihov cilj bio je izazvati nove kazne klubu na samom stadionu, a u tim slučajevim UEFA kažnjava i organizatora zbog svih eventualnih propusta. sada ispada da smo sve pripremali uzalud, ali drago nam je da je tako,' završava policajac imena Pauli Lochting.