završen očevid

Policija objavila okolnosti teške prometne nesreće u kojoj je poginuo otac Marka Livaje

28.08.2022 u 14:24

Bionic
Reading

Muškarac koji je u prvim satima nedjelje poginuo na motociklu na brzoj cesti u Kaštel Sućurcu otac je nogometaša HNK Hajduk Marka Livaje, objavili su svi hrvatski mediji, dok je policija ranije danas objavila da se motociklist sudario s automobilom i na mjestu poginuo

Rano popodne Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u priopćenju je objavilo okolnostima teške prometne nesreće.

Kako se navodi, očevid prometne nesreće, koja se dogodila oko 1,22 sati kod Kaštel Sućurca provela je dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, u suradnji sa službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i stalnim sudskim vještakom za promet.

>> [FOTO] Šokantna vijest za Hajdukovog ljubimca Marka Livaju; u prometnoj nesreći poginuo mu je otac

Prema do sada prikupljenim podacima utvrđeno je da se osobno vozilo, kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin, kretalo brzom cestom Trogir-Solin iz pravca zapada u smjeru istoka.

Vozač motocikla (1966.), hrvatski državljanin, kretao se suprotnim smjerom iz pravca istoka (Solin) u pravcu zapada (Trogir), naveli su iz ODO-a.

Pri tom, dodaje se, 'došlo je do sudara između prednjeg lijevog dijela osobnog vozila i prednje strane motocikla na sjevernoj prometnoj, a južnoj kolničkoj traci navedene ceste, na dijelu kolnika brze ceste namijenjene kretanju vozila iz pravca Trogira prema Solinu, pri čemu je na mjestu nesreće preminuo vozač motocikla'.

  • +5
Mjesto sudara osobnog automobila i motocikla na brzoj cesti u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Dežurna zamjenica je, nakon očevida, naložila obdukciju tijela smrtno stradale osobe, toksikološko vještačenje sudionika nesreće te izradu prometno-tehničkog vještačenja.

Nakon toga će u suradnji s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.