incident u brazilu

Pojavio se novi video koji sve otkriva: Verstappen je napravio glupost, još veću njegov šef

17.11.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Službena stranica Formule 1 objavila je video s bolida Force Indije Estebana Ocona koja pokazuje kakvu je pogrešku napravio Max Verstappen prilikom kobnog sudara u Brazilu, ali i nedostatak reakcije momčadi Red Bulla...

Temperamentni 21-godišnji Nizozemac kipio je od bijesa nakon što mu je sudar s Oconom oduzeo pobjedu prošlog vikenda na Interlagosu, uvjeren da mu je neozbiljni Francuz pokušajem vraćanja u isti krug nanio veliku štetu.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Verstappen je otišao toliko daleko da je fizički napao vršnjaka, a o cijeloj situaciji priča se već tjedan dana i mišljenja tko je kriv su različita.

No, video koji je Formula 1 ovih dana objavila na svojoj stranici pokazuje da je Verstappen reagirao maksimalno neodgovorno i neinteligentno u toj situaciji.

Video u cijelosti pogledajte ovdje!

Na njemu se jasno vidi da je Ocon propustio Verstappena nakon što je izašao iz boksa, a zatim mu je visio na zadnjem krilcu tijekom cijelog jednog kruga, da bi ga napao na ravnom dijelu. Max je pritom napravio veliku glupost: umjesto da propusti vozača koji zaostaje cijeli krug i nije mu konkurent, on je branio unutrašnju stranu lijevog zavoja, ušavši tako u nepotreban duel koji je na kraju završio sudarom.

Verstappenov talent je neupitan, ali mora naučiti samome sebi priznati pogrešku i iz nje izvući pouku. Inače neće nikad postati svjetski prvak.

No, treba ovdje naglasiti još jednu stvar. Velika pogreška je i momčadi Red Bulla koja je putem radio veze morala narediti Verstappenu da se makne i tako sačuva sebe od nevolja. Christian Horner kasnije je bio glasan u protestima, ali zapravio su on i njegovi ljudi mogli i trebali spasiti Maxa od sudara...