oduzeo mu je pobjedu

Skandal na utrci Formule 1; bijesni Verstappen krenuo u fizički obračun s Oconom

12.11.2018 u 01:15

Bionic
Reading

Burno je bilo po završetku utrke Formule 1 za Veliku nagradu Brazila na stazi Interlagos. Slavio je Lewis Hamilton, ali pobjedu može zahvaliti francuskom pilotu Estebanu Oconu koji se u 44. krugu zabio u tada vodećeg Maxa Verstappena i izgurao ga sa staze...

Max Verstappen je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Lewisa Hamiltona. Pilot Red Bulla vozio je možda i najbolju utrku ove sezone, uspio je preteći oba Mercedesa i oba Ferrarija te je od 40. kruga sigurno držao vodeću poziciju.

Sve je izgledalo kako Verstappen ide prema sigurnoj pobjedi, a onda se ukazao Esteban Ocon (Force India). Verstappen ga je krenuo preteći za cijeli krug, a ovaj je - umjesto da ga propusti - krenuo braniti svoju poziciju. I da, iako je Ocon (22) godinu dana stariji od Verstappena (21) po vozačkom se umijeću i dosadašnjim rezultatima ne mogu nikako mjeriti.

I tako je - bit ćemo blagi - nesmotreni Ocon udario Verstappenov bolid sa stražnje strane, okrenuo ga i izbacio sa staze! Sve je to spremno iskoristio Hamilton i ponovno preuzeo vodstvo koje nije ispustio do kraja utrke. Verstappen je utrku tako završio na drugom mjestu, a Ocon je za svoj 'nestašluk' dobio samo 10 sekundi kazne.

Po završetku utrke njihov se 'obračun' sa staze preselio u boksove. Ljutiti Verstappen nikako se nije mogao pomiriti s Oconovim idiotskim potezom, tražio je Francuza po boksovima, a kad ga je pronašao - krenuo je u fizički obračun! Bilo je tu naguravanja, bijesni je Verstappen nekoliko puta odgurnuo Ocona koji je nemoćno širio ruke, kao da govori 'Pa nisam ti ja kriv.'

Srećom, u blizini su se našli članovi ostalih momčadi Formule 1 te su nekako obuzdali Verstappena koji bi, gotovo smo sigurni, nalupao blentavog Francuza kojemu definitivno nije jasno kakvu je glupost napravio.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL