sve o Opus Areni

Pogledajte video koji ostavlja bez daha; Osijek ima najmoderniji stadion u Hrvatskoj

31.05.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Sve je bliže svečano otvaranje novog nogometnog stadiona Osijeka na Pampasu, a on tako postaje najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Posljednjih godina puno se pisalo o novom modernom stadionu Opus Arena, na kojem će od sljedeće sezone igrati NK Osijek. Izgradnja je trajala tri i pol godine, a cijela investicija vrijedna je 65 milijuna eura.

Ukratko, kao što se može vidjeti u priloženom videu tvrtke PlanRadar, riječ je o najmodernijem stadionu u Hrvatskoj, koji je praćen trening kampom na površini od čak 15,3 hektara. Novi stadion bit će jedinstven po krovu površine 20.000 metara kvadratnih, a osim što će potpuno natkrivati tribine, protezat će se iznad vanjskog prstena. Vanjsku vizuru stadiona upotpunit će i stupovi koji se s krova spuštaju prema tlu, kao i trg u jugoistočnom kutu, dok će unutarnju vizuru krasiti 13.005 sjedalica. Također, ima 890 parkirnih mjesta, 244 mjesta za osobe s invaliditetom te 90 novinarskih pozicija. Pri izgradnji stadiona posebno se vodilo računa o tome da se zadovolje visoki standardi kvalitete kategorije UEFA 4.

Kako bi se osigurala visoka kvaliteta izvođenja radova, poštivali dogovoreni rokovi izgradnje, kao i budžet, prilikom izgradnje novog stadiona i trening kampa NK Osijek korištena je digitalna platforma za komunikaciju i upravljanje građevinskim radovima PlanRadar. A video koji zorno pokazuje ovaj moderni stadion zaista ostavlja bez daha.

Stručni nadzor gradnje stadiona NK Osijek Izvor: Društvene mreže / Autor: PlanRadar

Također treba reći da će novi stadion NK Osijek biti jedinstven u Hrvatskoj i po činjenici da će imati dva velika semafora u jugoistočnom i u sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja po pitanju rasvjete i ozvučenja. Riječ je o engleskom tipu stadiona, koji nema atletske staze i kod kojeg se tribine spuštaju odmah do samog travnjaka. Najmodernija varijanta hibridnog travnjaka 'GrassMax hybrid stitching', kakav je primjerice postavljen na Santiago Bernabeuu, katarskom Lusailu ili brazilskoj Maracani, svakako će pridonijeti atraktivnosti nogometa, u najvećoj mjeri zbog veće mogućnosti kvalitetne tehničke izvedbe. Travnjak glavnog stadiona imat će i grijanje, a istovjetan će mu biti i jedan od sedam pomoćnih travnjaka za treninge.

'Kao rođeni Osječanin, iznimno sam ponosan i sretan što se naša aplikacija PlanRadar koristila pri izgradnji ovako značajnog projekta u srcu Slavonije. Kao veliki i strastveni navijač NK Osijek, veselim se gledanju utakmica na novom stadionu koji će zasigurno pomoći u daljnjem uspjehu kluba', izjavio je Domagoj Dolinšek, osnivač tvrtke PlanRadar.

  • +3
Novi stadion NK Osijek na Pampasu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL