LJEPOTICA ODUŠEVILA

Ovo je trenutak o kojem priča cijela Srbija

06.03.2017 u 08:18

  • +4

Ivana Španović, EP u Beogradu

Izvor: Pixsell / Autor: tportal/montaža

Bionic
Reading

Ivana Španović razveselila je domaće navijače u beogradskoj Kombank Areni obranivši naslov najbolje daljašice Starog kontinenta sjajnim skokom od 7,24 metra

Španović nije imala pravu konkurenciju za zlato, jer je bila jedina daljašica u natjecanju koja je uspjela preskočiti granicu od sedam metara. Ona je to učinila tri puta.

U drugoj seriji je skočila 7,16 m i time postavila osobni rekord. U trećoj seriji ga je poboljšala na 7,24 m što je vodeći rezultat u svijetu ove godine i sedmi rezultat svih vremena, ali su prvih šest u vlasništvu dvije daljašice, Njemice Heike Drechsler i Ruskinje Galina Čistjakova.

Inače, Ruskinja je vlasnica svjetskog rekorda 7,52, ali na otvorenom, dok u dvorani najbolji rezultat svih vremena pripada Njemici (7,37). No u kakvoj je Ivana formi dvoranski rekord Drechsler je u velikoj opasnosti.

Ivana Španović, skok 7,24

'Lagala bih kada bih rekla da nisam ovako zamišljala, hvala vam što ste dio povijesti. Hvala vam od srca', istaknula je Ivana Španović, a kasnije se oglasila i preko društvene mreže.

'Napravila sam to opet, ali u svojoj zemlji.'

Dodajmo kako lijepa srpska atletičartka već ima dvoransko zlato od prije dvije godine iz Praga, a aktualna je i prvakinja Starog kontinenta i na otvorenom (Amsterdam, 2016.).