VIŠE NEGO NA DERBIJU

Pogledajte, poslušajte... BBB-i podsjetili što je Dinamo!

02.12.2014 u 15:41

  • +15

MNK futsal Dinamo u Ciboni

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vedran Tolić

Bionic
Reading

Posljednja prvenstvena utakmica ove kalendarske godine MNK futsal Dinama donijela je dvoboj s ekipom Patriota u dvorani Dražena Petrovića, a uvjerljiva pobjeda i energetski tsunami s tribina ponovno su oživjeli sjećanje na voljeni Dinamo

U prvih 100 dana ozbiljnog rada MNK futsal Dinamo je ispunio sve svoje ciljeve, pa i neke koji su se sramežljivo spominjali... Na parketu igrači besprijekorno odrađuju svoj posao, a na tribinama navijači uče neuke što donosi koncept istinski građanskog kluba i demonstriraju to onako kako samo oni znaju.

Predstavljanje na Šalati, prvenstveni debi u 'dvojci' Doma sportova, emotivna revija s vinkovačkom Aurelijom u Vukovaru, pa i svi ogledi u Podsusedu bili su dobra navijačka priča garnirana rezultatskim uspjesima Dinama, ali sve je to zajedno zapravo bila samo uvertira za sinoćnju eksploziju energije i emocija u Ciboni. Uz dužno poštovanje borbenoj i hrabroj momčadi Patriota jedan lijepi dio publike jučer nije ni znao protiv koga se igra... Oko pet tisuća ljudi je došlo vidjeti Dinamo i vlastitim primjerom (grlom, dlanovima i srcem) pokazati što žele na sportskim borilištima.


Porazno za sve oponente ovoga koncepta zvuči činjenica da je drugoligapški futsal dvoboj Dinama i Patriota došlo pogledati više dinamovaca nego neodigrani 'veliki derbi' s Hajdukom na Maksimiru. Dinamovo vodstvo u suradnji s policijom i čelnicima saveza svjesno vode GNK prema slijepoj ulici u kojoj ih nitko neće ometati u privatnom biznisu, dok je futsal inverzan toj ideji i postoji kako bi golovi sjajnih haklera s parketa izazvali što više strasti. Kategorije gotovo zaboravljene na zagrebačkim stadionima...


Iz vodstva kluba imaju još jednu neispunjenu želju: 'Kada smo kretali u ovo željeli smo spojiti Šalatu, Cibonu i dvorane u Domu sportova. To su kultna zagrebačka mjesta, i nedotaje nam još Ledena dvorana za zaokružiti priču,' kaže s razlogom ozareni predsjednik kluba Juraj Fabijanić, futsal entuzijast s debelim stažem na Dinamovoj tribini.


Igrači su već standardno dugo otpozdravljali navijačima, zajednički skandirali s punom dvoranom i još jednom dokazali da nije sve u novcima. Ima na tom parketu i bogatijih i siromašnijih, ali u Dinamu su svi volonteri i savršeno se uklapaju u romantičnu priču o klubu koji kao da je pobjegao žalosnim tendencijama modernog nogometa.


Kako Dinamu i priliči, u Ciboni je navijala i gomila djece, susret je iskorišten i za promociju akcije Palčić gore... Policije u dvorani (barem u uniformama) nije bilo, interna navijačka redarska služba nije imala razloga intervenirati i nakon dva sata najveće navijačke buke koju je ova kultna zagrebačka dvorana doživjela zaorilo se: 'Ovo je Dinamo!' Nekada je takav bio, uz malo sreće takav će biti ponovno. Nitko u ovom futsal projektu niti ne krije da su sve Šalate, Domovi sportova i Cibone samo usputne stanice do povratka na Maksimir. Sa futsalom kao sastavnim dijelom kluba za koji tisuće još uvijek dišu punim plućima.

Na 12.05 prvi gol Dinama, na 14.20 drugi... Cijelo vrijeme na tribinama - šalijada