SLAVLJE NAŠIH OD 4:0

Pogledajte kako je Hrvatska 'rastavila' Njemačku i nastavila put prema SP-u

15.12.2023 u 23:10

Bionic
Reading

U pretposljednjoj utakmici Skupine C Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je u Slavonskom Brodu svladala Njemačku te tako osigurala drugo mjesto na tablici.

Nakon uvodnih pobjeda nad Njemačkom i Slovačkom, te dva poraza od Francuske, izabranici Marinka Mavrovića pobjedama su se vratili u Slavonskom Brodu te tako napravili još jedan korak prema mogućem plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sažetak Hrvatska - Njemačka 4:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Perić je Njemačku načeo već u trećoj minuti utakmice, a nedugo prije odlaska na odmor Sekulić je udvostručio hrvatsku prednost. Na početku drugog poluvremena Postružin se pobrinuo i za treći pogodak, a točku na 'i' postavio je Vukmir u 31. minuti dvoboja.

  • +9
Futsal: Hrvatska - Njemačka 4:0 (kvalifikacije za SP) Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo

Kako piše Hrvatski nogometni savez, Francuska je visokom pobjedom nad Slovačkom (7:1) u četvrtak osigurala prvo mjesto i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska u zadnjem kolu, 20. prosinca, gostuje kod Slovačke.

Nakon odigranih dvoboja u svim kvalifikacijskim skupinama, bit će poznat poredak pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija, pri čemu će prve četiri igrati u doigravanju za odlazak na svjetsku smotru.

Kvalifikacije za SP 2024.,

Skupina C:

  • 1. Francuska 13
  • 2. Hrvatska 9
  • 3. Slovačka 4
  • 4. Njemačka 3