čekaju ih drastične kazne?

Pobuna u Juventusu; Cristiano Ronaldo i Gigi Buffon pobjegli iz samoizolacije, a za njima su krenula još petorica igrača 'stare dame'

07.10.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa već neko vrijeme borave u svom trening-kampu Continassa, u svojevrsnom 'balonu' kako bi izbjegli moguću zarazu koronavirusom. No, prije nekoliko dana je potvrđeno kako su zaraženi neki članovi šireg stručnog stožera momčadi, ali igrači su testirani i svi su testovi negativni...

U subotu 3. listopada navečer iz Juventusa su objavili kako se čitava momčad nalazi u samoizolaciji zbog toga što su dva člana klupskog osoblja bila pozitivna na COVID-19. Iz Juventusa su dodali kako zaraženi nisu ni igrači niti članovi stručnog stožera kao ni nitko od medicinskog osoblja kluba.

'Odlaskom u samoizolaciju omogućit ćemo svima onima koji će biti negativni na sljedećim testiranjima da nesmetano nastave s treninzima i odigravanjem utakmica. Klub je u stalnom kontaktu s kompetentnim zdravstvenim službama', objavio je Juventus.

U nedjelju je pak zbog zaraze koronavirusom igrača Napolija odgođen derbi s Juventusom, a igrači su se ponadali kako će nakon svega ipak dobiti nekoliko slobodnih dana, barem oni koji nemaju reprezentativnih obveza...

No, situacija se u ponedjeljak zakomplicirala jer su neki izrazili želju za odlaskom iz Continassa, posebice strani reprezentativci iz redova 'stare dame'.

Kako nisu dobili nikakve konkretne odgovore, pojedini su igrači odlučili samoinicijativno napustiti trening-kamp. Talijanski mediji navode kako su predvodnici te pobune bili Gigi Buffon i Cristiano Ronaldo. Buffon je odlučio jednostavno otići kući, a za njim je odmah krenuo i Merih Demiral.

Cristiano Ronaldo je također napustio kamp, ali kako bi se priključio portugalskoj reprezentaciji. Isto su nakon njega učinili Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado, Danilo i Paulo Dybala.

  • +5
Juventus - Sampdoria, 1. kolo Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Talijanski mediji navode kako nikoga od njih klub službeno nije mogao spriječiti bez obzira na propisane mjere samoizolacije cijele momčadi jer su svi nakon ponovljenih testiranja tijekom vikenda bili negativni na koronavirus.

Klub je odmah obavijestio talijanske zdravstvene vlasti o kršenju samoizolacije, a oni će obavijestiti tužilaštvo o imenima igrača koji su napustili izolaciju.

Hoće li biti drastičnih kazni za Ronalda, Buffona i ostatak 'društva'?

'Mislim da nije počinjeno ozbiljno kršenje izolacije, posebice ako je netko otišao privatnim avionom... Ne isključujem mogućnost da će možda morati platiti nekakvu kaznu, ali u ovom trenutku ne znamo točno. No, to su sportaši koji dobro zarađuju pa im takva kazna neće biti nikakav problem', potvrdio je Roberto Testi, direktor odjela za suzbijanje epidemije koronavirusa za grad Torino.